Gheorghe Falcă: Traian Băsescu este singurul opozant de forţă al Guvernului

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat joi, la Bistriţa, că el consideră că Traian Băsescu este singurul opozant de forţă al Guvernului, iar pentru el, ca potenţial candidat la alegerile prezidenţiale din partea PDL, un parteneriat cu preşedintele României "ar fi şi onorant şi de mare succes.

RomaniaTV.net
31 oct. 2013, 17:54
Gheorghe Falcă: Traian Băsescu este singurul opozant de forţă al Guvernului

„Cei doi candidaţi aflaţi în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL, Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu, au fost întrebaţi, joi, la o întâlnire cu peste 400 de democrat-liberali din Bistriţa-Năsăud, de primarul comunei Feldru, Grigore Ţiolan, dacă au de gând să apeleze pentru a câştiga alegerile prezidenţiale la spirijinul preşedintelui României, Traian Băsescu.

Gheorghe Falcă a răspuns: „Eu cred că activul PDL este şi azi lângă preşedintele României, cred că oamenii din administraţie ai PDL se gândesc şi azi cu mare cinste la preşedintele României. Astăzi, din păcate, preşedintele României este singurul opozant de forţă al Guvernului României şi cred că un parteneriat cu preşedintele României ar fi şi onorant, şi de mare succes. Este important să fii partener cu cel care nu a pierdut niciodată, şi nu a pierdut niciodată pentru că a ştiut să comunice cu valoarea oamenilor”, a spus Falcă.

El a adăugat că sunt interesante şi discuţiile despre MCV şi Schengen, dar foarte importante sunt discuţiile şi cu acei cetăţeni care nu ştiu ce este MCV.

„Preşedintele României este unul dintre cei mai buni oameni în relaţia directă cu cetăţenii. Cred că asta înseamnă mai mult decât unitate şi este bine să reuşim un astfel de parteneriat. Stânga nu se înfrânge uşor. Cei care aţi candidat la primării, la consilii locale sau judeţene ştiţi că nu sunt uşoare bătăliile. În interiorul partidului, bătăliile sunt uşoare, suntem prieteni, ne votăm unul pe altul, dar afară competiţia este alta. Afară lupta nu va fi atât de uşoară. Faptul că noi încercăm, prin comunicare cu toată lumea, să ne unim, să ne gândim la o unire mai mare înseamnă că ne interesează cetăţenii din România şi evident România. Eu cred că înţelepciunea pe care o avem ne poate duce şi la unire cu ce înseamnă dreapta şi la unire cu preşedintele României”, a spus Falcă.

Răspunzând aceleiaşi întrebări, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a spus, continuând ideea lui Gheorghe Falcă, că „afară e greu şi de-asta e bine ca în casă să fie totul în regulă”.

„Bătălia de afară o pregăteşti în casă. Primul obiectiv al nostru trebuie să fie partidul din ce în ce mai unit şi mai instituţionalizat ca să putem ieşi afară. Da, afară, până la urmă, trebuie să ştii să combini toate strategiile şi tacticile care să te ducă la succes. Domnul Falcă are dreptate şi vorbeşte mai mult subiectiv, sufleteşte când spune că eşti legat de cineva cu care ai împărţit victorii, greutăţi, poate şi înfrângeri unele dintre ele. Eu vreau să mă proiectez mai mult spre viitor şi va depinde foarte mult şi de felul în care alţii se uită la noi. Ceea ce e foarte important este ca noi să facem o construcţie viabilă, corectă, bună pentru cetăţenii României şi să fim capabili să atragem orice sprijin care împărtăşeşte această construcţie. Nimic nu este respins de plan, dar nimic nu este pus acum ca o precondiţie. Nu poate fi. Noi construim acum şi ce construim e bine. Sunt convins că vor fi cuceriţi şi alţii de construcţia noastră”, a spus Predoiu.

Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă şi-au prezentat, joi, în faţa a peste 400 de membri PDL Bistriţa-Năsăud, proiectele pentru a fi aleşi candidaţi ai PDL la funcţia de preşedinte al României.