Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, acuzat că strânge bani negri pentru campania electorală

Gheorghe Falcă, finul lui Băsescu, este acuzat că strânge bani negri pentru campania electorală. Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad e acuzat de rivalii politici că a refuzat să schimbe conducerea Companiei de Apă pe motiv că directorul acesteia va ajuta Partidul Naţional Liberal în campanie.

RomaniaTV.net
16 feb. 2016, 11:09
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, acuzat că strânge bani negri pentru campania electorală

Remus Guţu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad şi prim-vicepreşedinte al PNL Arad a explicat schimbarea poziţiei edilului Aradului, Gheorghe Falcă, în problema destituirii conducerii Companiei de Apă, prin schimbarea managementului ope­ratorului – trecerea de la sistem unitar, la sistem dualist, scrie presa locală.

Citeşte şi: Primarului Aradului Gheorghe Falcă, audiat la Parchet în legătură cu un incident din campania electorală

Mai precis, Remus Guţu spune că schimbarea surprinzătoare de poziţie a primarului Gheorghe Falcă, care până atunci se arăta total împotriva conducerii Companiei de Apă se datorează faptului că Gheorghe Bănăţean a devenit dintr-o dată „cooperant”.

În 22 decembrie 2015 Consiliul Judeţean a propus un proiect de modificare a sistemului de administrare al Companiei de Apă, din sistem unitar, în sistem dualist. Prin acest proiect, directorul companiei, Gheorghe Bănăţean ar fi fost dat jos din funcţie.

Astfel, într-o conferinţă de presă organizată în biroul său de la Consiliul Judeţean, Remus Guţu a spus că a fost chemat la partid (PNL) de Gheorghe Falcă, la o întâlnire scurtă cu mai puţin de o oră înainte de şedinţa CJA din 22 decembrie, cea în care se hotăra schimbarea managementului companiei de apă.

Edilul i-ar fi spus că directorul Companiei de Apă, Gheorghe Bănăţean a devenit cooperant, „şi că va ajuta PNL în campania electorală”. Întrebat în ce va consta ajutorul, Gheorghe Falcă ar fi răspuns „Cu bani, ce dracu’?!”.

„Cu aproximativ 45 de minute înainte de şedinţă am fost sunat de domnul Falcă, care pe un ton foarte serios mi-a cerut să vin repede la partid, împreună cu consilierul judeţean Covaliv. Acolo erau domnul Falcă cu consilierii judeţeni domnul Micle şi doam­na Simona Iorgovan. Când l-am întrebat care este motivul pentru care ne-a chemat primarul a spus că e prea devreme să schimbăm conducerea Companiei de Apă acum. A spus că nu e momentul, nu e ocazia. Atunci l-am întrebat dacă-mi cere în mod expres acest lucru pentru că dacă îmi cere preşedintele partidului asta, eu care sunt de cuvânt voi face aşa.

Domnul Falcă nu a vrut să răspundă. La plecare mi-a ce­rut să mai rămân puţin cu el şi mi-a spus că domnul Bănăţean a început să fie «cooperant» şi că ne va ajuta în campania electorală din 2016 . L-am întrebat cu ce, iar domnul Gheorghe Falcă a răspuns: «Cu bani, ce dracu!?». Mi-a cerut apoi să mă întâlnesc şi cu Bănăţean, care m-a aşteptat în parcare la CJA şi mi-a spus «Am înţeles că ai vorbit deja cu Falcă»… Acesta a recunoscut cele spuse de domnul Falcă, că ne va ajuta în campania electorală din 2016. Atunci i-am spus acestuia că nu vreau să fac parte din înţelegerile şi certurile lor şi că am hotărât, împreună cu Adrian Ţolea, preşedintele interimar al CJA, schimbarea sistemului de administrare de la Compania de Apă, în sistem dualist. Votul meu şi al domnului Covaliv au fost hotărâtoare pentru schimbarea sistemului de administrare al companiei (…) Domnul Falcă vrea să conducă tot, iar noi să fim cu toţii sclavi”, a povestit Remus Guţu.

Remus Guţu şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Arad.