Gheorghe Flutur: Poziţia PDL este clară. Mergem singuri la alegerile europarlamentare

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal (PDL), Gheorghe Flutur, a anunţat joi seară că partidul pe care îl reprezintă va participa la alegerile europarlamentare de anul viitor singur, informează Agerpres.

24 oct. 2013, 20:28
Gheorghe Flutur: Poziţia PDL este clară. Mergem singuri la alegerile europarlamentare

El a precizat că democrat-liberalii nu iau în calcul nicio alianţă până la alegerile din luna mai a anului viitor.

‘Astăzi, poziţia PDL este clară: mergem în alegeri singuri’, a afirmat Flutur.

Gheorghe Flutur a militat pentru o ‘coagulare a dreptei’, însă a subliniat că acest lucru nu poate avea loc decât în jurul PDL.

‘Toţi suntem de acord că trebuie să reconstruim dreapta, dar PDL trebuie să fie vioara întâi, catalizatorul’, a adăugat secretarul general al PDL.

Acesta a salutat decizia conducerii partidului de a desemna ‘transparent şi democratic’, candidatul la prezidenţiale, prin votul tuturor membrilor PDL.

‘PDL este primul partid din România care permite celor peste 300.000 de membri să asculte candidaţii şi să aleagă unul dintre ei. Este un pas uriaş spre democraţie’, a subliniat Flutur.

Secretarul general al PDL a participat joi seară la Botoşani la Consiliul Extraordinar de Coordonare Judeţean al PDL, în cadrul căruia Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Creţu şi-au prezentat proiectele pentru alegerea şi desemnarea candidaturii la prezidenţiale.

 

VEZI SI:

Predoiu: Dacă nu câştig nominalizarea PDL pentru prezidenţiale, altcineva va conduce guvernul alternativ