Gheorghe Flutur, avertisment pentru PNL: Nu poți să te duci într-o alianță dacă la tine lucrurile nu-s puse la punct

Conducerea liberală s-au reunit, miercuri în şedinţă, pentru a da vot pe propunerile lui Ludovic Orban pentru continuarea negocierilor cu USR PLUS şi UDMR. Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a avetizat că "nu poți să te duci într-o alianță, într-o coaliție, dacă la tine lucrurile nu-s puse la punct".

16 dec. 2020, 18:27
Gheorghe Flutur, avertisment pentru PNL: Nu poți să te duci într-o alianță dacă la tine lucrurile nu-s puse la punct

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat cu privire la neînţelegerile din interiorul PNL legate de propunerea de premier, că „nu poți să te duci într-o alianță, într-o coaliție, dacă la tine lucrurile nu-s puse la punct”.

„Nu am înțeles foarte bine plecarea de la Guvern a lui Ludovic Orban. Aici sunt niște discuții în interior, în interiorul partidului, dar și în interiorul coaliției care trebuie să se constituie pe partea dreaptă. Dar trebuie să se consume toate etapele în interior. Nu-mi dau seama. În momentul de față PNL are o mare responsabilitate. Noi trebuie să închidem problemele în interior, să vedem în interior ce soluție propunem, ca să nu fim generatori de instabilitate.
Nu poți să te duci într-o alianță, într-o coaliție, dacă la tine lucururile nu-s puse la punct. Am văzut și eu că aseară a fost o ședință, probabil vor mai fi și altele, Parlamentul se convoacă luni, deci nu e timpul pierdut. Mi-aș dori ca până de Crăciun să avem lucrurile clarificate”, a declarat Gheorghe Flutur, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PNL.

Despre Ludovic Orban, Gheorghe Flutur a spus că „a făcut o figură bună la guvernare”, „și-a asumat”.

„Așa este firea lui. În mai multe etape din viața domniei sale a avut acestă demnite, acest curaj. Aici trebuie să cântărești și stabilitatea pe partea dreaptă pe care o creezi. Să vedem ce rezultă din discuțiile de zilele viitoare”, a mai spus Gheorghe Flutur înaintea şedinţei BPN a PNL.

Ludovic Orban vrea să fie din nou premier şi are nevoie de votul Biroul Politic Naţional al PNL. Preşedintele PNL le-a propus colegilor săi două variante, spun surse din PNL pentru news.ro.

Varianta 1: Ludovic Orban – premier, Florin Cîțu – președintele Senatului

Varianta 2: Florin Cîțu – premier, Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților

Cele două variante vor fi supune votului BPN și apoi vor fi discutate şi cu cei din USR PLUS si UDMR.

Florin Cîţu nu ar fi prea mulţumit de varianta de a prelua şefia Senatului şi oscilează să aibă în continuare portofoliul Finanţe în noul Executiv, au adăugat sursele citate de news.ro.