Gheorghe Flutur, în genunchi la aflarea rezultatelor exit-poll FOTO

Co-preşedintele ACL Suceava, Gheorghe Flutur, a căzut în genunchi la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor care l-au dat pe Klaus Iohannis câştigător sau la egalitate la alegerile pentru preşedinţia României.

17 nov. 2014, 12:49

Reuniţi în număr mare la sediul ACL din centrul municipiului Suceava, liderii PDL şi PNL au izbucnit în urale la vestea că Iohannis are prima şansă de a deveni viitorul preşedinte al ţării, iar Flutur, în genunchi în faţa televizorului, i-a mulţumit lui Dumnezeu pentru această bucurie, scrie monitorulsv.ro. „Au câştigat românii! Doamne ajută pentru România cu Klaus Iohannis preşedinte. Mulţumim sucevenilor, mulţumim tinerilor care au ieşit în număr mare la vot; astăzi a fost revoluţia tinerilor, ei au fost cei care s-au manifestat astăzi. ACL şi-a găsit omul potrivit”, a fost declaraţia lui Flutur.

Citeşte şi Klaus Iohannis, aşteptat la Chişinău de Nicolae Timofti, preşedintele Moldovei

Deputatul PDL de la Suceava Ioan Balan a declarat şi el că aceste alegeri au fost „nu doar între oameni şi partide, cât şi între bine şi rău. La noi, în Moldova, în Bucovina, întotdeauna învinge binele. Pentru noi este clar că noul preşedinte este Klaus Iohannis. Asta ne bucură şi ne obligă. Acest rezultat înseamnă o bază importantă pentru alegeri corecte în 2016″. Retoric, Balan a mai întrebat cum s-ar desfăşura procesul electoral peste doi ani „cu toată puterea concentrată în zona roşie”, în condiţiile în care, la aceste alegeri, „socialiştii au încălcat tot: lege, cutume şi bun-simţ”.

Citeşte şi Klaus Iohannis, despre soţia sa, Carmen: „A fi îndrăgostit…”

După primele reacţii de bucurie, Flutur şi-a trimis toţi oamenii la lucru pentru numărătoarea paralelă a voturilor. „Gata petrecerea, intraţi în dispozitiv! Transmiteţi în secţii să nu se uite la televizor, ci la procesele verbale”.

Manifestările de bucurie ale câtorva entuziaşti de la ACL s-au mutat în stradă, în faţa sediului, sub supravegherea atentă a poliţiştilor şi jandarmilor.