Gheorghe Mărmureanu, despre MARELE CUTREMUR: Va fi HAOS, oamenii nu sunt pregătiţi VIDEO

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a oferit, la România TV, explicaţii de ultimă oră despre riscurile seismice din ţara noastră. Reputatul specialist a apreciat că un cutremur de magnitudine mare ar crea haos în România, deoarece consideră că, în ciuda repetatelor avertismente, nici oamenii, nici autorităţile nu au o pregătire suficient de bună.

RomaniaTV.net
23 ian. 2016, 18:08

Profesorul Gheorghe Mărmureanu i-a primit pe reporterii România TV în locul unde se măsoară cutremurele din România.

Reputatul seismolog prevede că următorul mare cutremur care se va abate asupra României va avea efecte puternice în special în Moldova, dar şi în Muntenia şi Dobrogea. „Cutremure ca la 4 martie 1977 ar crea o dezordine formidabilă. Oamenii nu sunt pregătiţi”, spune profesorul Mărmureanu.

Citeşte şi Avertisment şocant al unui specialist: „Dacă astăzi ar fi un cutremur de 7,4 pe Richter …”

Totul despre riscul seismic major din România, în reportajul video de mai jos:

De la începutul anului, în România au avut loc 10 cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,6 și 4,1 grade pe scara Richter.

Citeşte şi Clădirile din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR. Vezi listele blocurilor cu bulină

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.