Gheorghe Mencinicopschi cere clemenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Profesorul a depus cerere de GRAŢIERE

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), cere să fie graţiat de preşedintele Klaus Iohannis. La dosar a fost depus tot istoricul medical al profesorului, din care reiese faptul că Mencinicopschi suferă de mai multe afecţiuni ce îi pun viaţa în pericol.

25 mart. 2015, 09:07
Gheorghe Mencinicopschi cere clemenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Profesorul a depus cerere de GRAŢIERE

Condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA, profesorul Gheorghe Mencinicopschi cere clemenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Potrivit România TV, familia sa a depus pe 19 martie o cerere de graţiere, din care reiese că viaţa lui Mencinicopschi este pusă în pericol după gratii, din cauza mai multor probleme de sănătate.

Citeşte şi Gheorghe Mencinicopschi, primul interviu din închisoare: „Supravieţuiesc…”

De asemenea, dosarul trimis lui Klaus Iohannis cuprinde o listă cu toate lucrările profesorului Mencinicopschi, dar şi o listă cu 2.500 de semnături ale persoanelor care susţin graţierea sa.

Citeşte şi DRAMĂ FĂRĂ MARGINI pentru Mencinicopschi: Soţia şi fiica AJUNG pe DRUMURI

Dosarul de graţiere urmează să fie trimis spre avizare la Ministerul Justiţiei, după care soarta lui Mencinicopschi stă în mâna președintelui Klaus Iohannis. Profesorul a fost condamnat la 8 ani de închisoare în august anul trecut, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, dosar în care a fost condamnat şi Dan Voiculescu la 10 ani de detenţie.