Gheorghe Mencinicopschi, OFERTAT de Noua Zeelandă pentru un post de MINISTRU

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la închisoare în Dosarul ICA, a fost ofertat de Noua Zeelanda pentru a prelua portofoliul de ministru al Agriculturii. Dezvăluirea a fost făcută de fiica acestuia, însă profesorul a declinat oferta.

08 sept. 2014, 11:53
Gheorghe Mencinicopschi, OFERTAT de Noua Zeelandă pentru un post de MINISTRU

Ioana Mencinicopschi şi-a exprimat regretul că tatăl său nu a acceptat oferta din Noua Zeelandă.

„Tata a primit o oferta sa lucreze ca ministru al Agriculturii sau ceva asemanator in Noua Zeelanda, si a refuzat. Poate trebuia sa accepte. Cand a spus cat castiga in Romania, cei din Noua Zeelanda l-au intrebat: Pe oră? Cand le-a raspuns ca pe luna, oamenii n-au mai inteles chiar deloc de ce nu a acceptat oferta de a ramane acolo”, a declarat Ioana Mencinicopschi, la Antena 3.

Aceasta crede ca toate informatiile oferite de tatal sau despre alimentatie ar fi deranjat si ca acesta ar fi unul dintre motivele pentru care a fost condamnat la opt ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA, al lui Dan Voiculescu.

Daca i-as reprosa ceva, ar fi ca s-a dedicate meseriei lui prea mult. Tata a facut multe pentru romani, s-au schimbat multe de cand a facut dezvaluiri despre alimentatie, el a indemnat lumea sa se uite pe etichete, care produse sunt bune si care nu, cum sa asocieze alimentele. Probabil a deranjat„, a mai spus Ioana Mencinicopschi.

Gheorghe Mencinicopschi îşi pune averea la adăpost. Decizia DRASTICĂ luată de soţia nutriţionistului

Soţia profesorului, Doina Mencinicopschi, a declarat, la rândul său, că avocaţii săi vor contesta decizia de punere sub sechestru a singurei lor locuinţe şi, în plus, va cere partajul, jumătate din această casă fiind a ei.

„Daca va trebui sa parasim locuinta, ne-am gandit sa ne ducem la cumnata mea, in Arges”, au spus Doina si Ioana Mencinicopschi, care n-au posibilitatea financiara de a achizitiona o locuinta. Profesorul Mencinicopschi s-a declarat liniştit şi împăcat cu sine, după aflarea sentinţei. „A fost greu. Noi nu ne aşteptam la un astfel de deznodământ şi mai ales la mărirea pedepsei. Dar iertându-i (Mencinicopschi a afirmat, la aflarea sentinţei, că i-a iertat pe judecători şi procurori – n.r.), mi-a dat putere, pentru că ştiu că este împăcat cu situaţia şi este cât de poate de bine, în situaţia dată. Încercăm să îl ţinem ocupat, să nu îşi facă griji pentru noi”, a declarat fiica acestuia.

Starea de sanatate a profesorului este grava, au mai afirmat Ioana si Doina Mencinicopschi, care sunt ingrijorate, ca, in inchisoare, profesorul nu va mai putea tine regimul strict de acasa. „Este mostenire genetica aceasta hipertensiune, a facut odata tensiune 30, ne miram ca mai sta in picioare. Noroc ca I s-a facut imediat o injectie cu furosemid si i-a scazut tensiunea”, a spus Doina Mencinicopschi.

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, condamnat la 8 ani de închisoare în Dosarul ICA: Sunt liniştit, voi merge la puşcărie