Gheorghe Mencinicopschi, de la cel mai cunoscut nutriţionist, la puşcăriaş de rând

Din cel mai cunoscut nutriţionist, a ajuns un condamnat de rând! Vorbim despre profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, care toată viaţa sa a militat pentru o alimentaţie sănătoasă. Acesta a ajuns însă la închisoare, fiind condamnat la 8 ani în dosarul privatizării ICA. Însă, chiar şi în ziua condamnarii, el şi-a susţinut nevinovăţia.

RomaniaTV.net
18 aug. 2014, 15:38
Gheorghe Mencinicopschi, de la cel mai cunoscut nutriţionist, la puşcăriaş de rând

Fiind unul dintre cei mai cunoscuţi nutriţionişti din ţara noastră, Gheorghe Mencinicopschi a avut grijă mereu de alimentaţia românilor. În toate apariţiile sale, el dădea detalii despre pericolul din alimentele care ajung pe masa românilor. Doctorul arăta la ce riscuri ne supunem consumând cremwurşti, dar şi alimente  contrafăcute.

De asemenea, el arăta românilor cum să aleagă cele mai proaspete alimente, cum să fim atenţi la ochi atunci când alegem să cumpărăm peşti.

Ultimii şase ani au fost însă grei pentru Dr. Menci. A mers de nenumărate ori în faţa instanţei în dosarul privatizării Institutului de Cercetare Alimentară (ICA) în care era acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în inscrisuri sub semnatură privată. Însă întotdeuna şi-a susţinut nevinovăţia.

Chiar în ziua condamnării, Menci a spus că totul i se trage de la E-uri. La două ore de când a aflat sentinţa, Gheorghe Mencinicopschi s-a predat la Poliţie. Nu înainte de a-şi mai susţine încă o dată nevinovăţia.

Însa înainte de a afla sentinţa, medicul nutriţionist a mers la mall şi şi-a cumpărat obiecte de igienă personală, mai multe pereche de şosete, şerveţele şi integrame. Mencinicopschi a fost surprins de paparazzi Cancan, într-un un mall din Capitală.