Gheorghe Moroşan, criminalul de la Oneşti, i-ar fi imobilizat pe cei doi muncitori cu spray paralizant. Ipoteza şocantă a anchetatorilor

Apar noi dezvăluiri șocante în tragedia de la Onești. Gheorghe Moroşan şi-ar fi imobilizat victimele cu spray paralizant. Valentin Iacob, fostul avocat al soției agresorului, confirmă că la autopsie s-a găsit spray paralizant pe căile respiratorii ale celor doi muncitori.

05 mart. 2021, 08:54
Gheorghe Moroşan, criminalul de la Oneşti, i-ar fi imobilizat pe cei doi muncitori cu spray paralizant. Ipoteza şocantă a anchetatorilor
Gheorghe Moroşan, criminalul de la Oneşti, i-ar fi imobilizat pe cei doi muncitori cu spray paralizant.

Gheorghe Moroşan, criminalul de la Oneşti, i-ar fi imobilizat pe cei doi muncitori cu spray paralizant. Potrivit anchetatorilor în buzunarele bărbatului în vârstă de 68 de ani au  fost găsite două spray-uri paralizante.

Gheorghe Moroşan, criminalul de la Oneşti, i-ar fi imobilizat pe cei doi muncitori cu spray paralizant. Dezvăluiri şocante în cazul luării de ostatici

Citeşte şi Soţia criminalului din Oneşti, înspăimântată de atrocităţile bărbatului ei. „E un om impulsiv, îi era frică de el”

Valentin Iacob, fostul avocat al soției agresorului, a declarat în exclusivitate la România TV că la autopsie s-a găsit spray paralizant pe căile respiratorii ale victimelor.

„Am văzut o frântură din  expertiza medico-legală şi la autopsie au fost descoperite pe căile respiratorii ale celor două victime urme de spray paralizant. De fapt, este posibil ca agresorul să fi folosit spray-ul paralizant împotriva celor două victime și să le fie anihilat capacitatea de reacție”, a spus Valentin Iacob la România Tv.

Procurorii au cerut analize toxicologice și histo-patologice.

“Durata este una relativă, în funcție și de numărul de examene, analize care se fac în cadrul acestei expertize. Depinde și câte probe vor fi trimise la analize, deci cel puțin 2-3 luni”, a declarat Cristinel Ciocântă, șef Secția Penală, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, potrivit ştirileprotv.ro. 

Una dintre victime a fost atinsă de gloanțele de cauciuc, trase de polițiști, cât era încă în viață. Analizele suplimentare au fost cerute după ce în raportul întocmit inițial de legiștii din Bacău nu se făcea referire la rănile provocate victimelor de gloanțele trase de poliție.

Citeşte şi Dovada că una dintre victime a fost împuşcată de poliţiştii din Oneşti. Ministrul Bode confirmă FOTO

Reamintim că ministrul de Interne a confirmat că gloanţele de cauciuc au ajuns în corpul victimei de 36 de ani.

” Vă asigur că știu în acest moment cum s-a folosit munitia si in ce conditii au ajuns acele gloane neletale in corpul victimei. Au explicat si vor explica care a fost pozitia de tragere, unde era victima. Eu am vazut tot si sunt convins anchetele in derulare vor lamuri acet lucru”, a spus Lucian Bode în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul de Interne, anunţ după crima oribilă de la Oneşti: Şefii IPJ Bacău au fost înlocuiţi

„Pentru mine, cel mai greu de acceptat e că în urma unei intervenţii nu am reuşit să salvăm vieţile persoanelor. Vin azi în faţa dumneavoastră cu rezultatul concluziilor.Mă axez pe trei paliere esenţiale din cuprinsul raportului preliminar.”

1.Cu privire la modul de implicare a conducerii IPJ Bacau, ma refer la inspectorul-sef si adjunctul lui. La comandă se afla adjunctul unitatii care s-a deplasat cu intarziere la fata locului minimizand importanta evenimentului. Cu toate ca autorul a mentionat de mai multe ori ca va recurge la fapte de violenta nu au fost dispuse masuri legale in acest sens. In contextul apelurilor repetate la 112 ale agresorului, conducerea IPJ nu a valorificat în intregime toate datele.

2.Cu privire la modul de implicare a politiei municipale Onești, a fost ignorat trecutul autorului. Comunicarea cu autorul inainte de sosirea negociatorului a fost una defectuoasa ceea ce a sporit starea de irasciblitate a agresorului. Masurile dispuse la fata locului au fost deficitare,, nu a fost izolata sotia agresorului ceea ce i-a permis agresorului sa aiba acces la informatii despre operatiune.

3.Legat de modul de interventie, fortele au avut in dotare echipament corespunzator, principala deficienta constatata a fost relationarea defectuoasa intre factorii de comanda, lucru care a determinat lipsa coordonarii actiunilor si neasumarea responsabilitatilor”,a  spus ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

De altfel, Bode a anunțat înlocuirea din conducere Inspectoratului de Poliție a Județului Bacău a inspectorului șef și adjunctului acestuia. De asemenea, „înlocuirea din conducerea Poliției municipiului Onești a șefului Poliției și adjunctului acestuia.”

„Celor patru ofițeri urmează să li se stabilească alte atribuții.”, a precizat ministrul Bode.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a mai spus că „am dispus măsuri pentru asigurarea continuității conducerii celor două structuri de poliție. Verificările continuă.”