Gheorghe Nichita s-a întors la Primărie. PRIMUL lucru pe care l-a spus edilul

Edilul Iaşului, Gheorghe Nichita, a revenit la serviciu marţi, la 5 zile după ce procurorii DNA au descins la Primăria Iaşi. Edilul, acuzat că a folosit Poliţia locală pentru a-i urmări amanta, o angajată a primăriei, şi-a luat luni o zi de concediu. La sosirea la primărie, marţi dimineaţa, Nichita a declarat că "va veni momentul în care voi spune tot ceea ce e de spus, inclusiv ce pare senzaţional".

05 mai 2015, 08:06
Gheorghe Nichita s-a întors la Primărie. PRIMUL lucru pe care l-a spus edilul

„Am fost întotdeauna un om al dialogului, indiferent de subiecte. Sunt într-o fază în care efectiv nu pot să răspund la întrebări. Ancheta trebuie să meargă mai departe. Sunt un om care îmi pace să respect regulile. Ştiu ce înseamnă dialogul cu presa, dar în acest moment nu pot să fac niciun fel de declaraţii.

Citeşte şi: Iubita edilului Gheorghe Nichita îşi caută perechea pe site-uri de matrimoniale

Va veni momentul în care voi spune tot ceea ce e de spus, inclusiv ce pare senzaţional. Nu sunt nici robot, nici puritan. Vă rog să fiţi şi dumneavostră oameni. Şi noi trebuie să ne comportăm cât mai normal unii cu alţii, pentru că necazurile sunt pentru toţi pe lumea asta”, a declarat Gheorghe Nichita la sosirea sa la primărie, scrie stiripesurse.ro.

Cu doar câteva zeci de minute înainte la primărie a sosit şi fosta amantă a lui Nichita, Adina Samson. Aceasta a declarat că a fost cerută în căsătorie de primar, iar după ce a refuzat acesta a început să o ameninţe şi chiar a bătut-o.

Primarul Iaşiului a fost reținut vineri de procurori, el fiind acuzat de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Citeşte şi: Gheorghe Nichita, reclamat de AMANTĂ. Avocatul Striblea: Acest dosar are menirea să-i ştirbească reputaţia

Potrivit DNA, în perioada ianuarie — aprilie, Nichita, abuzând de funcția de primar, i-a determinat pe Hliboceanu și Avîrvarei, dar și pe alte persoane din cadrul instituției pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să le folosească și să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

În aceeași perioadă, Nichita este acuzat că i-a determinat cu intenție pe cei doi polițiști să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajați ai Poliției Locale, a unor activități de supraveghere a unei persoane, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale instituției din care făceau parte și pentru a obține un folos nepatrimonial necuvenit.

STENOGRAME. Cum îşi spiona Nichita iubita şi trimitea oamenii să încerce PATUL. Detalii incredibile din dosar

Procurorii susțin că Gheorghe Nichita le cerea șefilor din Poliția Locală Iași să pună funcționarii din subordine să-i supravegheze iubita — Adina Samson, care avea montat inclusiv un sistem de urmărire GPS pe autoturism.

Mai mult, membri ai clanului „Corduneni” ar fi fost implicați în amenințarea unui bărbat, care s-a întâlnit pe 25 aprilie la o terasă cu Adina Samson.