Gheorghe Nichita, operat de urgenţă după ce şi-a rupt mâna în timp ce juca fotbal în curtea închisorii

Fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita a ajuns la spital și a suferit o intervenție chirurgicală. Închis în Penitenciarul Vaslui, fostul edil și-a rupt mâna în timp ce juca fotbal. Acesta stă alături de mai mulți pacienți si este păzit de polițiști 24 de ore din 24.

20 oct. 2022, 12:35
Gheorghe Nichita, operat de urgenţă după ce şi-a rupt mâna în timp ce juca fotbal în curtea închisorii

Gheorghe Nichita a ajuns de urgență la Spitalul Județean Vaslui. Fostul edil s-a accidentat în momentul în care juca fotbal în curtea Penitenciarului Vaslui. În timpul meciului, lui Gheorghe Nichita i s-a făcut rău, a căzut şi şi-a rupt mâna în mai multe locuri.

După ce medicii i-au făcut mai multe investigații medicale, l-au supus unei intervenții chirurgicale. Acum, Nichita se recuperează, pe patul de spital, păzit non-stop de către subofițeri de poliție penitenciară, scrie vremeanoua.ro.

Citeşte şi: Motivare spectaculoasă în dosarul „Amanta”. Cum se folosea fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, de poliţiştii locali pentru a-i spiona iubita

Nichita este internat într-un salon normal, în care se află și alți pacienți.

„A fost vorba de un accident petrecut în perioada de relaxare a deținuților. Din păcate, unul dintre deținuți s-a accidentat și a ajuns la spital. În prezent, este păzit de către colegii noștri. În plus, vizitele familiei, la spital, se fac doar în regim de penitenciar, cu aprobare din partea responsabililor din Penitenciarul Vaslui”, au precizat reprezentanții Penitenciarului Vaslui.

Vă reamintim că fostul primar Gheorghe Nichita este încarcerat în Penitenciarul Vaslui după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „amanta”.

 

Pentru ce e acuzat Gheorghe Nichita în dosarul Amanta”

Gheorghe Nichita a fost acuzat că și-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa iubită, Adina Samson, operaţiunile desfăşurându-se din bani publici.

Și fostul șef al Serviciului de Urbanism de la Poliţia Locală, Ştefan Avârvarei, s-a aflat pe lista inculpaților. Acesta și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare.

Alături de Liviu Hliboceanu, Ştefan Avârvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul primarului gelos, ar fi determinat mai mulţi poliţişti locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracţiunilor, Nichita obţinând pentru sine foloase nepatrimoniale.

Citește și Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, eliberat din închisoare