Gheorghe Nichita, primarul Iaşului, audiat la DNA a doua zi consecutiv

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, cercetat de procurorii DNA în stare de arest la domiciliu, a fost adus mari dimineaţa la sediul central al DNA. Este a doua zi consecutivă când edilul se află la DNA, după ce luni a participat timp de 10 ore la audieri şi analizarea probelor informatice din dosarul său. Gheorghe Nichita este acuzat că şi-a spionat iubita cu ajutorul Poliţiei locale.

19 mai 2015, 06:05
Gheorghe Nichita, primarul Iaşului, audiat la DNA a doua zi consecutiv

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a fost audiat luni la DNA, timp de 10 ore, în dosarul în care este acuzat de instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în sensul că a apelat la angajaţii Poliţiei Locale pentru a-şi urmări fosta iubită. 

Gheorghe Nichita a declarat la ieşirea de la DNA că va reveni marţi pentru a analiza conţinutul informaţiilor din sistemele electronice.

„Astăzi nu s-a făcut decât să se copieze conţinutul mediilor optice din sistemele electronice ridicate la percheziţii”, a spus primarul.

Edilul nu a vrut să facă alte declaraţii deoarece există o anchetă în curs de desfăşurare, el fiind cercetat în stare de arest la domiciliu.

Luni dimineata, procurorii DNA au programat efectuarea unei perchezitii informatice asupra sistemelor informatice ridicate din casa primarului Gheorghe Nichita cu ocazia percheziţiilor care au avut loc pe data de 30 aprilie 2015.

Perchezitia informatica poate scoate la iveala probe clare cu privire la implicarea primarului Gheorghe Nichita in supravegherea amantei sale.

Procurorii cauta fotografii, filmulete sau orice alte date prin care sa probeze ca Nichita i-a determinat pe angajatii Politiei Locale sa o urmareasca pe Adina Samson. Urmeaza a fi desigilate urmatoarele bunuri: un laptop, cateva stick-uri de memorie si doua telefoane mobile.

 
Gheorghe Nichita se află în arest la domiciliu, fiind acuzat de DNA de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.