Gheorghe Piperea și Ioan Aurel Pop, pe lista AUR pentru prezidențiale. George Simion: „Candidatul va fi decis prin alegeri preliminarii, ca în SUA”

George Simion, președintele Partidului AUR, a anunțat lista preliminară a prezidențiabililor formațiunii conservatoare.

29 aug. 2022, 21:49
Gheorghe Piperea și Ioan Aurel Pop, pe lista AUR pentru prezidențiale. George Simion: „Candidatul va fi decis prin alegeri preliminarii, ca în SUA”

Liderul partidului suveranist de opoziție a făcut noi dezvăluiri, luni seara. Cel mai recent nume de pe lista AUR este avocatul Gheorghe Piperea.

„Printre acești oameni s-au putea număra și avocatul Gheorghe Piperea, sunt oameni care și-au exprimat dorința, care au mai candidat. Sunt oameni care nu au legătură cu AUR. I-am dat exemplu că pot concura și pot fi candidații susținuti de AUR care pot participa la turul 2 de scrutin al AUR – am spus că vom face alegeri preliminarii, ca în SUA. Îi vom lăsa pe români să aleagă care este candidatul AUR, singurul partid în opoziție cu partidele care au guvernat în România

(…) AUR dorește să dea la conducere un președinte care iubește România. 

(…) Am vorbit și cu președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop (…) El a declarat că nu dorește să candideze. Trebuie să discutăm la nivel de societate, să găsim un profil de președinte care să genereze încredere”, a declarat George Simion.

George Simion: „Orice român poate fi candidat din partea AUR”

 

„Eu, conștient m-am ferit în timpul nunții să amestec politica (…) Toată țara a urmărit evenimentul. Reporterii m-au presat cu întrebări despre prezidenațiale. Eu am spus deja la congresul AUR. Vom organiza alegeri preliminare ca la americani, ca desemnarea candidatului la prezidențiale să se facă prin votul românilor. 

În 2023 vom avea mai multe zile prin care toți românii sunt așteptați la structurile teritoriale. Sper să avem prin toate localitățile. Cele din mediul rural cresc pe zi ce trece. Vom face secții de vot. Vom avea dezbateri electorale în fiecare județ. Dacă vă va place figura unui candidat sau altul puteți merge la urna de vot. Este un concept nou. Fiecare român poate fi viitorul președinte al României. Cred cu tărie că AUR va da următorul președinte al României. 

Exemplu, Ioan Aurel Pop – care nu e interesat să candideze, Mircea Diaconu, Cristian Terheș, ar putea să intre în această competiție și românii să se exprime în acest sens. Pe 1 septembrie, prima zi de sesiune parlamentară, vom face publice criteriile prin care românii care doresc să candideze sub sigla AUR pot depune pe parcursul lunii septembrie dosarul și să se înscrie în această cursă.

Eu nu cred că voi candida, am 35 de ani, sunt tânăr, nu cred că ar fi potrivit pentru mine asta, nu cred că sunt potrivit. Voi fi la un moment dat pregătit. Acum vreau ca AUR să fie o alternativă la politica din România, care a dus țara în râpă. Vreau să schimbăm felul în care se face politică în România”, a declarat George Simion, pentru România TV.

George Simion se așteaptă ca un candidat de la PSD să ajungă în turul 2 al prezidențialelor cu un candidat susținut de AUR.

„Noi suntem alternativa la candidatul PSD, care va intra în turul 2. Cei care vor da în candidatul din turul 2 fac jocurile PSD. Știu situația din teren. În turul 2 va intra candidatul din turul 2 și candidatul AUR. Atunci o să văd niște băsiști celebri, precum Ana Blandiana, care l-au susținut și pe Ion Iliescu, cum vor susține candidatul PSD. 

Liberalii nu mai fac nici 10%. Dacă ieșim iarna aceasta cu Virgil, hoțul de la Energie (…)”, a mai punctat Simion, pentru România TV.

 

Potențiali prezidențiabili susținuți de Partidul AUR

 

Mircea Diaconu – actor, fost senator, fost europarlamentar, fost ministru al Culturii și fost candidat la prezidenațiale

Cristian Diaconescu – avocat, diplomat, fost ministru al Justiției, fost ministru de Externe, fost șef al Cancelariei Prezidențiale – Traian Băsescu, fost candidat la prezidențiale

Cristian Terheș – preot, europarlamentar

Eugen Orlando Teodorovici – economist, fost ministru de Finanțe, fost ministru al Fondurilor Europene, fost senator

Gheorghe Piperea – avocat, fost judecător, activist civic

Ioan Aurel Pop – istoric, profesor universitar, președinte al Academiei Române