Gheorghe Ştefan face un nou memoriu în dosarul Microsoft privind traficul de influenţă

Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a afirmat, în faţa judecătorilor de la ICCJ că a promis unor oameni de afaceri contracte cu statul în schimbul finanţării PDL şi a campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu din 2009, informează România TV.

RomaniaTV.net
11 mart. 2015, 13:17
Gheorghe Ştefan face un nou memoriu în dosarul Microsoft privind traficul de influenţă

Gheorghe Ştefan a făcut aceste afirmaţii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în încercarea de a obţine eliberarea sa din arestul preventiv. Potrivit România TV, Ştefan a fost luat de la ICCJ şi dus direct la sediul DNA pentru a face în scris aceste afirmaţii.

Practic, Ştefan vrea să detalieze traficul de influenţă făcut şi pe care l-a recunoscut deja. Potrivit avocatei sale, Felicia Adiaconiţei, primarul nu ar fi recunoscut niciodată că ar fi dat sau primit bani în dosarul Microsoft. „Traficul de influenţă este cel presupus a fi exercitat faţă de Gabriel Sandu. Nu s-au vehiculat niciun fel de nume precum cel al lui Traian Băsescu. Gheorghe Ştefan a recunoscut că s-a exercitat influenţă asupra lui Gabriel Sandu, dar nu a participat la nicio discuţie privind plata unui comision de 4.000.000 de euro„, a declarat Adiaconiţei la România TV, precizând că suma a fost menţionată în denunţurile celorlalţi acuzaţi în dosar, făcute pentru a scăpa din arest.

Astfel, Ştefan recunoaşte doar că a comis trafic de influenţă şi respinge acuzele de luare şi dare de mită, aflând de sumele vehiculate doar în cursul anchetei. „Dorin Cocoş a cerut, nu Gheorghe Ştefan”, a spus avocata.

 

Pe 25 februarie, în faţa procurorilor anticorupţie, primarul din Piatra-Neamţ şi-a recunoscut partea sa de vină în dosarul Microsoft. Gheorghe Ştefan a confirmat că a făcut trafic de influenţă. De asemenea, a recunoscut şi acuzaţia de spălare de bani. 4 milioane de euro au ajuns în conturile sale pentru a intermedia contractele Microsoft, informează România TV.

Gheorghe Ştefan a mers din nou, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a continua denunţurile în dosarul Microsoft. În faţa anchetatorilor, primarul din Piatra-Neamţ a recunoscut în scris şpaga de milioane de euro luată pentru a intermedia semnarea contractelor cu Microsoft. Gheorghe Ştefan spune că, o parte din bani a fost pentru cotizările la campaniile PDL.

„Evident, în contextul acesta şi dânsul a intrat în anchetă şi şi-a precizat punctul de vedere. În această etapă dânsul trebuie să probeze anumite chestiuni”, a declarat avocatul lui Ştefan, Pavel Abraham.

În cele trei luni şi jumătate de arest, primarul a cerut în mai multe rânduri eliberarea din motive medicale, însă cererile sale au fost respinse. Tocmai de aceea, s-a decis să vorbească despre şpăgile şi legăturile din dosarul Microsoft.