Gheorghe Turda, de urgență la spital! Artistul ar fi suspect de accident vascular cerebral

Momente de cumpănă pentru îndrăgitul interpret de muzică populară Gheorghe Turda. Emblema Maramureșului a ajuns de urgență la spital din cauza problemelor de sănătate.

20 sept. 2023, 09:33
Gheorghe Turda, de urgență la spital! Artistul ar fi suspect de accident vascular cerebral
Gheorghe Turda, de urgență la spital! Artistul ar fi suspect accident vascular cerebral

Gheorghe Turda, de urgență la spital! Medicii suspectează că artistul în vârstă ar fi suferit un accident vascular și fac tot posibilul ca să îl repună pe picioare.

Citește și Drama lui Gheorghe Turda. Soția lui a murit de leucemie: „A fost cumplit de greu”

Gheorghe Turda, de urgență la spital!

După ce a fost internat, Gheorghe Turda s-a externat la cerere din spital pentru a fi prezent la nunta lui Alin Oprea și a Medanei, cărora le-a promis că le va face și un program artistic, însă artistul a cântat doar la cununia religioasă șu ulterior a plecat.

Finii îndrăgitului interpret, Lorraine și Marian Baicu au dezvăluit adevăratul motiv pentru care nașul lor a ajuns la spital. Potrivit lor, Gheorghe Turda a fost suspect de COVID-19, dar și de accident vascular cerebral.

„A făcut analize, a fost suspect de Covid-19, în final s-a dovedit a fi o răceală. A stat câteva zile în spital, s-a recuperat. În trecut mi-a spus că ar fi fost suspect de un accident vascular cerebral, unul minor. Probabil s-au cumulat toate aceste probleme. Acum este bine, mi-a spus că s-a recuperat. Are forțe noi și proaspete. A ieșit din spital pentru a merge la nuntă la Alin Oprea, el se ține de cuvânt”, a declarat Lorraine Luminița Baicu pentru Spynews.ro.

Drama lui Gheorghe Turda

Chiar dacă apare mereu cu zâmbetul pe buze, iar prin muzica lui aduce bucurie în inimile românilor, artistul de muzică populară a trecut printr-o perioadă foarte grea din viața lui.

Cântărețul a fost căsătorit timp de 37 de ani cu o cunoscută balerină, Elisabeta, alături de care a trăit o foarte frumoasă poveste de dragoste și alături de care a luptat cu boala necruțătoare. Se pare că, așa cum dezvăluie cântărețul, aceasta s-ar fi îmbolnăvit, în urma unui turneu din Japonia, în 1987, după ce ar fi vizitat Hiroshima, unde încă se mai aflau urme ale bombardamentului nuclear din 1945.

”În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă.

În urma vizitei la Hiroshima a apărut boală, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945, chiar şi astăzi fiind urmări ale bombei atomice. Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine. După moartea soţiei a trebuit să-mi continuu drumul vieţii, deşi nu a fost deloc simplu.

A fost o relație foarte frumoasă, de 37 de ani, până când s-a îmbolnăvit în Japonia. Acolo s-a îmbolnăvit de leucemie, săraca. A fost cumplit de greu pentru că a avut o boală incurabilă. Și am ținut-o peste 22 de ani în viață prin atașamentul de tată și… A fost cumplit de greu!”, a declarat artistul, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene” .

Citește și Trădat și distrus, Gheorghe Turda își dezvăluie durerea și avertizează noua generație de artiști: „Au distrus munca mea de-o viață!”