Drama lui Gheorghe Turda. Soția lui a murit de leucemie: „A fost cumplit de greu”

Drama lui Gheorghe Turda. Chiar dacă apare mereu cu zâmbetul pe buze, iar prin muzica lui aduce bucurie în inimile românilor, artistul de muzică populară a trecut printr-o perioadă foarte grea din viața lui.

14 mart. 2023, 11:12
Drama lui Gheorghe Turda. Soția lui a murit de leucemie: „A fost cumplit de greu”
Drama lui Gheorghe Turda

Drama lui Gheorghe Turda. Cântărețul a fost căsătorit timp de 37 de ani cu o cunoscută balerină, Elisabeta, alături de care a trăit o foarte frumoasă poveste de dragoste și alături de care a luptat cu boala necruțătoare. Se pare că, așa cum dezvăluie cântărețul, aceasta s-ar fi îmbolnăvit, în urma unui turneu din Japonia, în 1987, după ce ar fi vizitat Hiroshima, unde încă se mai aflau urme ale bombardamentului nuclear din 1945.

Citește și: Povestea de dragoste neștiută dintre Elena Merișoreanu și Gheorghe Turda: „Am fost și la un pas de nuntă”

Drama lui Gheorghe Turda

În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă.

 În urma vizitei la Hiroshima a apărut boală, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945, chiar şi astăzi fiind urmări ale bombei atomice. Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine. După moartea soţiei a trebuit să-mi continuu drumul vieţii, deşi nu a fost deloc simplu.

A fost o relație foarte frumoasă, de 37 de ani, până când s-a îmbolnăvit în Japonia. Acolo s-a îmbolnăvit de leucemie, săraca. A fost cumplit de greu pentru că a avut o boală incurabilă. Și am ținut-o peste 22 de ani în viață prin atașamentul de tată și… A fost cumplit de greu!”, a declarat artistul, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene” .

Gheorghe Turda nu își dorește o relație serioasă

Gheorghe Turda a împlinit pe data de 6 martie onorabil vârsta de 75 de ani. Acesta este unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară de la noi din țară.  Cu această ocazie, artistul a povestit într-un interviu cum își sărbătorea în mod normal ziua alături de soția lui, Elisabeta și de cele doua fiice. Acesta a mai povestit că în viață i s-a împlinit toate lucrurile pe care le-a visat.

Artistul a fost întrebat dacă a reușit să își refacă viața și dacă în prezent se află cineva special în viața lui. Acesta a venit și cu un răspuns. „Eu am avut două experiențe nereușite după ce Elisabeta a plecat la îngeri. Din cauză că au fost două nereușite cred că m-am lecuit. Am oferte dar e mai bine așa, de unul singur, deocamdată. Și, ca să mai râdem, există la noi o vorbă: decât să-mi cumpăr o vacă întreagă de la târg mai bine câte o fleică în fiecare seară”, a declarat acesta.

În trecut Gheorghe Turda a trăit o poveste de dragoste cu Elena Merișoreanu, colega sa de scenă. Aceștia au avut o relație în secret, care însă nu a funcționat pe termen lung. Acesta a povestit că relația lor nu a fost serioasă, deoarece interpreta de muzică populară era nehotărâtă.