Gheorghe Turda se implică în scandalul dintre Niculina Stoican și Constantin Enceanu. Ce acuzații aruncă artistul: „Cultura nu se face semnând o condică”

Marele artist Gheorghe Turda se implică în scandalul dintre Niculina Stoican și Constantin Enceanu. Interpretul a lăsat de-o parte neînțelegerile din trecut avute cu Enceanu, ba chiar îi ia și apărarea, neavând cuvinte tocmai de laudă pentru colega lor de scenă.

25 feb. 2024, 11:56
Gheorghe Turda se implică în scandalul dintre Niculina Stoican și Constantin Enceanu. Ce acuzații aruncă artistul: „Cultura nu se face semnând o condică”
Gheorghe Turda se implică în scandalul dintre Niculina Stoican și Constantin Enceanu. Ce acuzații face artistul: „Cultura nu se face semnând o condică”

Deși au fost la cuțite timp îndelungat, Gheorghe Turda sare în apărarea lui Constantin Enceanu în scandalul cu Niculina Stoican. Interpretul o cataloghează pe Niculina drept certăreață iar despre Enceanu consideră ca a fost cam invidios pe el de-a lungul timpului.

Citește și: Niculina Stoican, agasată de colegii de breaslă. Interpreta de muzică populară nu mai are liniște din cauza noilor acuzații la adresa ei. ”A spus o minciună!”

Gheorghe Turda se implică în scandalul dintre Niculina Stoican și Constantin Enceanu

Nu au fost mulți cei care au avut ceva de spus despre conflictul dintre Constantin Enceanu și Niculina Stoican, însă, surprinzător, Gheorghe Turda a decis să vorbească. Nu oricum, ci chiar în apărarea lui Enceanu, despre care se știe că a avut, acum ceva timp, un conflict verbal destul de violent cu marele artist.

„Cultura nu se face semnând o condică, impunându-i unui artist niște lucruri, repetiții. Păi, ce repetiții să mai facă un artist precum Constantin Enceanu? Lăsând deoparte discuțiile mele aprinse cu el, din anii trecuți, să nu uităm, totuși, că el este un artist foarte îndrăgit, în întreaga țară, muncește mult, își pregătește spectacolele, nu îl poți trata așa. Niculina pare cam certăreață. Și eu am fost manager, la un ansamblu, zeci de ani, dar am colaborat foarte bine cu angajații. Nu orice solist de muzică populară poate fi și un bun manager, și asta s-a demonstrat, însă eu m-am descurcat foarte bine”, a declarat Gheorghe Turda, pentru Playtech Știri.

În urma unui conflict spontan, petrecut în urmă cu doi ani, în care Gheorghe Turda a aruncat cu injurii și chiar și cu pahare cu apă, relația cu Enceanu a rămas una tensionată. Securea războiului ar fi fost îngropată de artist, însă tot îl acuză pe colegul său de invidie.

„El este, așa, cumva, într-o măreție a lui. Dar, să știți că, dacă îl voi vedea, îl voi saluta. Constantin Enceanu era invidios pe prezența mea, pe gradele mele, pe repertoriul meu, pe cariera mea. El s-a născut ca artist datorită lui Tudor Gheorghe, el l-a dus la „Floarea din Grădină”. I-am reamintit asta cândva și nu i-a convenit. A început de atunci să se comporte urât, să mă vorbească de rău. Niciodată nu m-a invitat la restaurantul lui, să cânt, oricum nu mergeam”, a mai menționat Gheorghe Turda pentru sursa citată.

Scandalul dintre cei doi artiști s-a petrecut la restaurantul unui hotel din Mangalia, după o emisiune. Mai mulți artiști și invitați au luat parte la spectacolul oferit de Gheorghe Turda, însă acesta din urmă a fost întrerupt grosolan de Constantin Enceanu. Enervat de remarcile facute de acesta, Gheorghe Turda a aruncat cu un pahar cu apă spre el, dar victimă a căzut fina lui Ionuș Dolănescu, care s-ar fi ales cu buza spartă.

Citește și: Lovitură în instanţă pentru Niculina Stoican. Constantin Enceanu exultă de bucurie: „Pentru orgoliul meu!”