Gheorghe Visu dezvăluie motivele pentru care rolul lui State Potcovaru, din Inimă de Țigan, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața sa: „E foarte plăcut să vezi că-ți dă cineva „Buna ziua” în supermarket”

Gheorghe Visu, actorul care l-a jucat pe State Potcovaru, în serialul "Inimă de țigan", a vorbit la emsiunea lui Măruța despre caracteristicile comune pe care le împărtășește cu îndrăgitul personaj.

07 dec. 2021, 21:27
Gheorghe Visu dezvăluie motivele pentru care rolul lui State Potcovaru, din Inimă de Țigan, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața sa: „E foarte plăcut să vezi că-ți dă cineva „Buna ziua” în supermarket”

Gheorghe Visu a împlinit recent 70 de ani, iar actorul este plin de vitalitate și adoră să vorbească despre personajele interpretate de-a lungul carierei, în special despre State Potcovaru, din telenovela „Inimă de țigan”.

Visu a măturisit, în cadrul unui interviu la emisiunea lui Măruță, că în serial s-a jucat mai degrabă pe sine însuși. Actorul a menționat că perioada „Inimă de țigan” este cea mai frumoasă de până acum, din punct de vedere profesional.

Dorel Vișan, secretele imunității de fier la 84 de ani. Actorul dezvăluie rețetele minune pentru conservarea roșiilor și preparatele naturiste ce-l apără de boli

„Cea mai frumoasă perioadă a vieții mele de actor este „Inimă de țigan”, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, eu acolo m-am jucat pe mine. Ce am făcut acolo, făceam acasă de mult cu prietenii, așa este viața mea particulară, felul meu de a mă deconecta, de a mă distra. Impulsul mi-a fost dat de regizor și 70% din improvizații vin de la el”, a dezvăluit Gheorghe Visu.

Gheorghe Visu a spus că a luat cu sine în viața personală, două dintre expresiile caracteristice personajului său în „Inimă de Țigan”, este vorba de „Cristoșel” și „mămica mea”.

Cel mai important element pe care apariția în „Inimă de țigan” l-a a adus în viața actorului a fost recunoașterea din partea oamenilor ce nu sunt amatori de teatru și l-au văzut pentru prima dată pe actor pe micile acrane.

„În afară de partea materială, uneori e foarte plăcut să vezi că-ți dă cineva „Buna ziua” în supermarket. Am căpătat o anumită încredere în mine, în felul meu de a face comedie”, a mai menționat actorul.

Gheorghe Visu: „Atunci a fost ultima dată când mama mi-a dat vreo palmă”

Gheorghe Visu a vorbit și despre copilăria sa, pe care a trăit-o în cartierele Drumul Taberei și Giulești. Actorul a recunoscut că nu a fost niciodată un copil rebel și abia în clasa a 12-a a început să chiulească pentru prima dată de la școală. Când mama sa a aflat despre isprăvile adolescentului Visu, i-a dat o palmă, întâmplare de care actorul își amintește cu amuzament.

„Nu aveam gașcă, erau niște copii cu care mă jucam la un moment dat. Eu am avut două copilării, una în care mă uitam cu puțină invidie la copiii care spuneau că învață două limbi la școală, pentru că eram în Cartierul Evreiesc. Pe urmă copilăria mea adevărată a început când ne-am mutat în Giulești. Mă făceam și simpatic profesorilor. Nu am fost un rebel în adevăratul sens al cuvântului. În general am fost destul de disciplinat până înr-a douăsprăzecea, atunci mi-am spus că termin liceul și nu am nicio zi de chiul, n-am nicio corigență, nicio restanță așa că am început să nu mai vin la școală. Până când a venit mama mai devreme acasă și atunci cred ca a fost ultima dată când mama mi-a dat vreo palmă, eram corigenat la patru materii și cu preaviz de exmatriculare” , a relatat Gheorghe Visu.

Florin Piersic pleacă din ţară. Ce mesaj a transmis actorul: „Urmează o perioadă agitată”
Actorul a vorbit și despre regretele sale profesionale, iar în mod surprinzător lui Gheorghe Visu îi pare rău că nu a terminat Liceul de Muzică.

„Nu-mi lace să vorbesc despre mine despre ce simt eu îmi place să trăiesc alte povești cred că de aceea am făcut meseria asta. Da, am regrete chiar profesionale și nu uit comportamentul meu, eu eram destul de plin de sine și de sigur pe mine când aveam 30 de ani și îmi pare rău că nu am fost mai maleabil. Dacă aș putea schimba ceva, aș termina măcar Liceul de Muzică”, a mai mărturisit actorul.