Dorel Vișan, secretele imunității de fier la 84 de ani. Actorul dezvăluie rețetele minune pentru conservarea roșiilor și preparatele naturiste ce-l apără de boli

Dorel Vișan, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, a învins hepatita C în urmă cu opt ani, iar acum apelează la alimentația proaspătă și metode naturiste pentru a-și stimula imunitatea.

22 nov. 2021, 21:17
Dorel Vișan, secretele imunității de fier la 84 de ani. Actorul dezvăluie rețetele minune pentru conservarea roșiilor și preparatele naturiste ce-l apără de boli

Actorul Dorel Vișan, în vârstă de 84 de ani, impresionează la o vârstă înaintată prin vitalitatea sa. În urmă cu opt ani, artistul s-a confruntat cu o boală teribilă, și anume cu hepatita C, afecțiune pe care a învins-o datorită unui stil de viață echilibrat, care include atât o alimentație fără chimicale, dar și o stare de spirit pozitivă.

Pe timp de pandemie, actorul s-a refugiat la țară, unde are o casă bătrânească cu grădină, ceea ce i-a permis lui Dorel Vișan să-și descopere pasiunea pentru agricultură. Artistul și-a cultivat singur legumele și susține că o astfel de alimentație face minuni pentru imunitatea organismului.

Dorel Vișan atrage atenția: ”Omul modern nu mai ştie a suferi şi nici nu îl interesează să sufere. El vrea doar distracție“

„Am o gră­dină mare și o seră de doar cinci­sprezece metri pătrați, dar în care îmi cresc ab­solut toate cele necesare. Am investit în sănătatea mea. Ceapă ver­de, usturoi, salată, spanac, castraveți, ardei iute și gras, roșii, de toate îmi cultiv acolo și am tot anul. Îmi fac și răsaduri numai din semințe românești, pro­curate de la ță­rani. În gră­dină pun anual cel puțin 50 de tufe de roșii, fasole, cas­tra­veți, car­tofi, ar­dei, go­go­șari, var­ză. Nu­mai cine nu vrea, numai putu­roșii și leneșii mor de foa­me, cu pă­mân­tul nelucrat.”, a declarat actorul Dorel Vișan.

Cele trei metode de conservare a roșiilor pe timp de iarnă: „Rezultă o salată aproape ca aceea de vară.”

Dorel Vișan și-a dezvăluit și cele trei metode de conservare a roșilor pentru iarnă, astfel încât legumele să-și păstreze toți nutrienții ca atunci când sunt proaspete.

„Pentru roșii, care sunt re­ginele grădinii, am trei me­tode de conservare pen­tru iarnă, pe care vi le des­tăinui, ca să vedeți cât este de ușor să mănânci sănătos și în anotimpul rece, dacă te organizezi din timp. Roșiile le pun în lada frigorifică, la înghețat, întregi. Iarna le scot, le bag pentru o secun­dă în apă caldă, apoi le curăț de pieliță. Le las pe o farfu­rie la dezghețat, le tai în bu­căți și adaug ceapă, sau usturoi și ulei. Rezultă o salată aproape ca aceea de vară.

A doua metodă de păstrare a roșiilor este sub formă de bulion, pe care-l fierb doar până când dis­pare spuma. Înainte de a-l pune în sticle, adaug foi de dafin și multe miro­denii „bine mirositoare”. Bulionul îl pun fierbinte, în timp ce fierbe încet, în sticle mici, de 300 ml, pe care le dopuiesc. Pun sticle­le pe masă, le acopăr cu o pătură groasă, le țin așa trei zile și apoi le depozitez în cămară.

Nemulţumirile actorului Dorel Vişan: „Noi, artiştii, nu suntem nişte instrumente ca să-i facem pe ceilalţi să râdă”

A treia metodă de păs­trare a roșiilor, pe care o prefer, este uscarea. Îna­inte, feliile de roșii, tăiate mai grosuțe, de 4 mm, le uscam la soare, timp de trei zile, acoperite cu o pân­ză rară, ca să nu se pună muștele. Acum mi-am cum­părat un uscător de legume și fructe și le țin la 70 de grade, timp de 20 de ore. Le pun apoi în bor­cane și deasupra torn ulei de măsline. Sunt o bu­nătate! Pot fi folosite la multe preparate, salate, paste, merg și cu brânzeturi, cu sosuri, la carne.”, a dezvăluit Dorel Vișan.

Sfaturile actorului pentru intărirea imunității: ghimbir, cuișoare și oțet de mere

Actorul a menționat și care sunt metodele care îl ajută să-și întărească imunitatea în această perioadă dificilă, în afară de sfaturile medicale pe care le urmează cu strictețe.

„Mâncați cât mai natural, beți mult ceai de lă­mâie (felii de lămâie opărite, și când lichidul se ră­cește un pic, „se stâmpără”, cum zice ardeleanul, se ada­ugă miere). Dacă mergeți între oameni, luați do­uă-trei felii de ghimbir ținute în oțet de me­re cu miere și, ca să fiți și mai siguri, ți­neți un cuișor în gură, cât mai mult timp. Acesta omoară virușii și bac­teriile.”, a declarat actorul, pentru Formula AS.