Gheorghe Vlădan, autorul masacrului de la coafor, a fost internat la Spitalul Penitenciar Jilava

Medicii vor stabili dacă bărbatul era în deplinătatea facultăţilor mintale atunci când a deschis focul. Examenul se face în prezenţa unei comisii formate dintr-un medic legist şi doi psihiatri.

RomaniaTV.net
10 mart. 2012, 06:37
Gheorghe Vlădan, autorul masacrului de la coafor, a fost internat la Spitalul Penitenciar Jilava

După audierea de la Curtea de Apel, autorul atacului armat de la coaforul de pe Dorobanți a fost internat.

Autorul masacrului de la coafor de la începutul săptămânii a fost transferat la spitalul penitenciar Jilava, unde este supus unei expertize psihiatrice. Examenul se face în prezenţa unei comisii formate dintr-un medic legist şi doi psihiatri. Potrivit specialiştilor, bărbatului i se fac examinări psihologice, care înseamnă aplicarea testelor specifice pentru trăsăturile de specialitate.

Este vorba de o procedură complexă, cu interviu clinic, întrebări care ar putea scoate la iveală posibile tulburări psihice anterioare momentului crimei, în cursul desfăşurării faptei şi după, dar şi întrebări pentru a descoperi nesinceritatea persoanei. În acest fel se află dacă a avut discernamânt atunci când a deschis focul în salonul de înfrumuseţare şi a comis crimele.

Dacă se va dovedi că nu a avut discernământ, pedeapsa cu închisoare îi poate fi absolvită, dar poate fi supus unui tratament într-un spital de psihiatrie cu măsuri de siguranţă. Specialiştii au mai declarat că această procedură nu este deloc una simplă, pentru că unele persoane nu sunt cooperante şi vor să inducă în eroare, aşadar, se impune repetarea examinărilor.

Expertiza psihiatrică este obligatorie în toate situaţiile de omor calificat şi omor deosebit de grav, indiferent de numărul victimelor şi de armele folosite.

Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la salonul cosmetic de la Perla, a cerut instanţei, în procesul privind arestarea sa, internarea într-un centru psihiatric în loc de privarea de libertate solicitată de procurori, el susţinând că regretă fapta şi că „nu asta a fost intenţia lui”.

Potrivit avocatului, Gheorghe Vlădan ar fi intrat în depresie din cauza datoriilor acumulate şi a restanţelor la creditele bancare, consecinţe directe ale scăderii salariului.

Angajatul MAI Gheorghe Vlădan a fost arestat în data de 6 martie pentru omor calificat şi deosebit de grav, el fiind acuzat şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi de premeditarea faptei.

În data de 5 martie, Gheorghe Vlădan a intrat în salonul unde lucra soţia sa, le-a împuşcat mortal pe Florina Vlădan, soţia lui, şi pe o colegă a acesteia, casieră în salon, apoi a rănit alte şase persoane aflate în încăpere.

După atacul armat, poliţiştii au sigilat autoturismul Smart al lui Vlădan, parcat lângă coafor, iar în urma verificărilor, anchetatorii au găsit în maşină o carte de rugăciune.