Gheorghe Vlădan, autorul masacrului de la Perla, vrea să se revanşeze faţă de victimele sale

Gheorghe Vlădan, bărbatul judecat pentru masacrul de la Perla din martie, a declarat, luni, în faţa instanţei, că îşi regretă faptele şi că, după ispăşirea pedepsei pe care ar urma să o primească, va încerca să se revanşeze faţă de victimele sale.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 12:41
Gheorghe Vlădan, autorul masacrului de la Perla, vrea să se revanşeze faţă de victimele sale

Vlădan a fost adus în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti pentru verificarea legalităţii mandatului său de arestare preventivă.

Cu această ocazie, au fost audiaţi mai mulţi martori, atât din rândul celor răniţi, cât şi apropiaţi ai celor două femei ucise, Felicia Vlădan, soţia atacatorului, şi casiera Mariana Bendre.

În timpul procesului, un prieten al familiei Bendre, care a venit în calitate de martor, a povestit cât l-a costat pe soţul casierei ucise moartea nevestei sale. Martorul Vasile Geantă a spus că, din ziua în care trupul casierei ucise a fost ridicat de la INML şi până sâmbăta trecută, când i-a făcut parastasul de şase luni, Cornel Bendre a cheltuit sume importante de bani. Martorul a explicat că, la INML, văduvul casierei a achitat 400 de lei, coşciugul şi crucea din lemn au costat, în total 2.800 de lei, preoţii au fost plătiţi cu 550 de lei, clopotarul – cu 50 de lei, femeia care a îngrijit cadavrul a fost remunerată cu 200 de lei, masa la restaurant de după înmormântare a costat 3.600 de lei, crucea de marmură montată ulterior a costat 2.000 de lei, în timp ce, pentru ultimul parstas, cel de sâmbătă, la care au fost invitate 32 de persoane, a trebuit să scoată din buzunar 2.500 de lei.

La finalul audierilor de martori, Vlădan a ţinut să ia cuvântul şi a mărturisit, în faţa instanţei, că îşi regretă faptele şi a cerut să fie condamnat. „Nu sunt aici să cer clemenţă. Vreau să-mi exprim părerea de rău faţă de victime şi faţă de familia mea”, a spus Gheorghe Vlădan.

Vlădan a mai afirmat că a văzut imaginile surprinse de camerele de luat vederi din coaforul de la Perla şi nu înţelege ce l-a apucat atunci când a scos arma şi a început să tragă. „Când văd imaginile, nu găsesc un răspuns pentru ce s-a întâmplat. La început, i-am spus soţiei mele: «Bine draga mea, plec». Apoi, văd cum o doamnă mă conduce afară, de mână. Nu înţeleg ce mi s-a întâmplat ulterior”, a spus Vlădan.

Inculpatul a adăugat că, indiferent de ce ar spune, cuvintele nu sunt de ajuns şi îşi doreşte să poată face ceva concret pentru victimele lui. „Sunt vinovat. Sunt într-o altă lume, în care încerc să-mi duc zilele şi de unde o să ies într-o zi şi o să fiu reintegrat în societate. Tot atunci, o să mă revanşez faţă de victimele mele”, a declarat Gheorghe Vlădan.

La 5 martie, Gheorghe Vlădan a deschis focul în incinta unui coafor de la Perla unde lucra soţia lui, care voia să divorţeze de el. Aceasta şi casiera coaforului au fost ucise, iar şase persoane au fost rănite.