Ghid de bune maniere. Ce trebuie să facem la prima oră a dimineţii

Ghid de bune maniere. Revin azi la tine cu sfaturi noi de buna si civilizata conduita, cu un gând: sa trecem săptămâna aceasta în revista câteva reguli de comportament, în funcție de orele zilei. Dupa cum se va vedea aceste reguli nu se refera neapărat la felul în care ne aratam lumii, o data ce am ieșit pe ușa casei, ci și la felul în care ne raportam la noi înșine.

RomaniaTV.net
16 mai 2017, 12:24
Ghid de bune maniere. Ce trebuie să facem la prima oră a dimineţii
Bunica-mea obișnuia sa spună „Ziua buna se cunoaște de dimineața”. Dar… asta au spus toate bunicile lumii, încercând să ne formeze bune deprinderi. De la momentul în care deschidem ochii și ieșim din asternut, pana-n secunda în care ieșim pe ușa sa dam piept cu lumea de-afara, e important sa respectam câteva lucruri. Dacă, de exemplu, am pus ceasul sa sune… si-acum sunt atâtea feluri de alarme!… ei bine, nu așteptam sa sune de doua ori, să se reia semnalul sonor și sa trezească toată casa, tot blocul, tot cartierul. Ne vom stradui să ne trezim și sa oprim alarma cu pricina, din respect fata de ceilalți, care poate nu e cazul sa iasă la aceeași ora din somnul dulce al diminetii.

Bunica-mea îmi zicea ca înainte de toate te speli pe ochi, ca sa vezi mai clar drumul zilei care abia începe. Dar……………..

Citește continuarea AICI