Ghid de mâncare românească pentru suporterii spanioli: Nu rataţi caşcavalul pane! VIDEO

Spania promovează finala Europa League de la Bucureşti. Mai multe site-uri cu specific grastronomic le recomandă celor 20.000 de suporteri iberici care vor veni în România să guste preparatele tradiţionale româneşti. În afară de ciorbă, ţuică, mititei şi sarmale, turiştii sunt îndemnaţi să încerce şi papricaşul, care ar fi mâncarea favorită a contelui Dracula.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 12:09
Ghid de mâncare românească pentru suporterii spanioli: Nu rataţi caşcavalul pane! VIDEO

Suporterii iberici care vor veni la Bucureşti pentru finala Europa League, între Atletico Madrid şi Athletic Bilbao sunt ademeniţi cu oferte tentante. În afară de autobuzele turistice şi berile locale, sunt prezentate şi atracţiile culinare.

Pentru început, nu trebuie să rataţi caşcavalul pane, care este un fel de brânză prăjită. Nu uitaţi că România este o ţară a brânzeturilor, cu numeroase sortimente făcute din lapte de vacă, oaie sau bivoliţă„, scrie site-ul actualidadgastronomica.es.

Piesa de rezistenţă a bucătăriei noastre ar fi însă ciorba. Cel puţin acest preparat este în topul unor site-uri gastronomice.

„Ciorbele sunt de mai multe feluri, dintre care menţionăm ciorba de perişoare, ciorba de burtă, care conţine un ingredient drag madrilenilor – burta – şi ciorba ţărănească, un fel de supă câmpenească, cu multe legume”, se arată în ghidul gastronomic spaniol.

Spaniolii nu uită de mici, frigărui, salată boeuf, sarmale sau mămăligă. Nu este lăsat deoparte nici papricaşul.

Potrivit site-ului gastronomic, „se spune că papricaşul este mâncarea preferată a contelui Dracula. De fapt, este un fel de mâncare care vine din Transilvania, făcut din carne de pui, cu ceapă şi pastă de tomate„.

Sunt trecute în revistă şi tăriile, chiar dacă palinca este prezentată ca fiind mai slabă decât ţuica. Oricum în viziunea spaniolilor, vodca este cea mai consumată băutură din România. Finala Europa League se va disputa pe Naţional Arena pe data de 9 mai.