GHID pentru cei care au un bolnav de COVID în casă. 10 reguli de urmat

Persoanele care au în casă o persoană infectată cu COVID trebuie să respecte un set de reguli de igienă pentru a nu se infecta. Un profesor de boli infecțioase a publicat un ghid cu 10 reguli.

28 ian. 2021, 14:53
GHID pentru cei care au un bolnav de COVID în casă. 10 reguli de urmat

GHID pentru cei care au un bolnav de COVID în casă. Printre cele 10 reguli scrise de Dr. Çağrı Büke, de la Acibaden Health Group sunt precizate și purtatul măștii de protecție, dar și curățarea băii după fiecare utilizare.

Sunt 10 reguli, sfaturi și avertismente importante atunci când locuim cu un bolnav cu COVID-19.

Citește și: Apare pe piaţă pilula antiCOVID. Un gigant farmaceutic renunţă la vaccinurile experimentale şi dezvoltă o tabletă-minune

  • Este necesar să locuiți în camere separate

O persoană cu test COVID-19 pozitiv trebuie să locuiască într-o cameră separată pentru o vreme, iar ușa camerei trebuie să fie întotdeauna închisă. De asemenea, acesta trebuie să și mănânce în cameră.

  • Masca trebuie purtată în mod obligatoriu atunci când intrați în cameră

Cu toate că persoana infectată nu trebuie să intre în contact cu restul membrilor familiei, în situații necesare aceștia trebuie să poarte mască de protecție. Regula de purtare a măștii nu trebuie neglijată nici măcar pentru o clipă, iar distanțarea socială nu trebuie ignorată.

  • Baia trebuie curățată după fiecare utilizare

GHID pentru cei care au un bolnav de COVID în casă. În cazul în care nu sunt două băi în casă, atunci pacientul trebuie să dezinfecteze baia după fiecare folosire.

  • Lenjeria și tacâmurile nu trebuie împărțite

Rufele, tacâmurile, dar și alte articole utilizate de persoana infectată nu trebuie împărțite. Rufele trebuie spălate separat, iar tacâmurile spălate bine cu detergent.

  • Mâinile trebuie spălate după folosirea zonelor comune

Mâinele trebuie spălate cu apă și săpun timp de 20 de secunde, înainte și după masă, după baie, înainte și după gătit și după atingerea unor obiecte din spațiile interioare, obiecte ce ar fi putut fi atinse și de persoana infectată. Pot fi folosite și substanțe pentru dezinfectat mâinile.

  • Pacientul cu coronavirus trebuie să poarte mască acasă

Pacientul cu coronavirus trebuie să poarte mască, astfel încât să acopere complet gura și nasul, atunci când este necesar să meargă la baie sau în alte camere.

  • Anumite suprafețe trebuie curățate frecvent

Mânerele ușilor, întrerupătoarele electrice și alte suprafețe care pot fi atinse trebuie curățate bine cu dezinfectant și detergent după fiecare contact.

  • Trebuie folosit un prosop separat

Fiecare membru al familiei trebuie să utilizeze un prosop separat, ulterior acestea sunt băgate într-o pungă și spălate.

  • Fețele de pernă trebuie schimbate în fiecare zi

Fețele de pernă ale unui pacient cu coronavirus trebuie schimbate în fiecare zi și spălate în mașina de spălat la minimum 60 de grade Celsius, iar lenjeria de pat trebuie schimbată o dată la trei zile și spălată, la fel, la minimum 60 de grade Celsius.

  • Casa ar trebui să fie aerisită în mod frecvent

Camera pacientului cu coronavirus și toate celelalte zone ale casei trebuie aerisite zilnic câteva minute.


loading...