Ghidul bunelor maniere. Cum ne comportăm când strănutăm

Ziua bună om cu bune maniere și cu alese însușiri. Ne reîntâlnim azi în miezul unei zile ploioase, prilej să vorbim despre... strănut

RomaniaTV.net
20 sept. 2016, 11:41
Ghidul bunelor maniere. Cum ne comportăm când strănutăm
 O temă de… sezon! Hap-ciu!… Ce v-am zis? Cu ploaia asta care-a dat năvală într-o Românie ce părea abandonată în brațele verii, tot mai mult va crește în jurul nostru corul… strănutătorilor. Care sunt normele de comportament într-o astfel de situație? Ce se cade să facă împricinatul? Ce se cuvine să spună cel de lângă el? Le vom desluși pe toate, înainte chiar de a strănuta din nou!

Acasă, în satul meu de pe Valea Tazlăului, bunica obișnuia să îmi spună să-mi acopăr gura la fiecare strănut. Zice-se că sufletul omului iese dintrânsul când strănută și se duce la acela care stă lângă el. Gura se-acoperă, deci, să nu-ți lași sufletul să iasă. Doctorii cei mari de la oraș ar contrazice-o pe bunica. Gura se-acoperă, când strănuți, ca să nu împrăștii microbii. Nu sufletul iese, ci boala… Și dacă tot am vorbit de normele sanitare cu privire la strănut, să mai reținem una: nu ne acoperim gura cu podul palmei. Nici cu dosul ei. Ci cu……….

Citește mai departe despre GHIDUL BUNELOR MANIERE