Ghidul părinţilor pentru a trata febra la copii

Febra la copii nu este un subiect pe care să-l tratezi cu superficiliatate, însă nici nu trebuie să intri în panică. Este adevărat că un episod de febră la copii poate fi atât de descurajator încât primul lucru pe care vrei să-l faci este să suni medicul. Însă, majoritatea medicilor pediatri recomandă ca primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te relaxezi.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 08:11
Ghidul părinţilor pentru a trata febra la copii

Febra la copii poate fi periculoasă, însă de cele mai multe ori nu este. Mai mult, febra la copii este chiar un lucru bun. Înseamnă că sistemul imunitar îşi face datoria şi se luptă cu răceala sau cu alte infecţii. Creierul trimite comanda de creştere a temperaturii pentru ca celulele să distrugă „invadatorii”. Copiii sănătoşi pot tolera o temperatură de până la 41,1 grade fără complicaţii. Deşi sunt rare cazurile în care febra urcă până la asemenea cote înalte, ar trebui totuşi să fii pregătit. Ţi se poate întampla în primii trei ani de viaţă ai copilului.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să reacţionezi prompt la orice episod de febră la copii.

Febra la copii în funcţie de vârstă

Cum să reacţionezi când copilul are febră mare depinde foarte mult de vârsta lui. Dacă bebeluşul are mai puţin de 3 luni, iar febra a depăşit 37,8 grade, e cazul să suni imediat la medic.

Citiţi mai mult pe Sfatulparintilor.ro