Ghinion pe scenă. Un actor din Iaşi a căzut de la patru metri în timpul unei repetiţii

Un actor al teatrului „Luceafărul” din Iaşi a căzut în timpul unei repetiţii de la patru metri înălţime. El era prins cu un ham care a cedat. Actorul s-a ales cu ambele picioare rupte.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 07:26
Ghinion pe scenă. Un actor din Iaşi a căzut de la patru metri în timpul unei repetiţii

Actorul Emanuel Florentin a căzut în timp ce se afla la ultima repetiţie pentru o piesă în care avea rolul principal, informează România TV. Bărbatul a căzut de la patru metri.

„Personajul respectiv interpreta, probabil, zbura la 4 metri înălţime, spânzurat fiind de un ham şi o şufă. Cordelina respectivă s-a rupt şi a căzut de la 4 metri”, a declarat George Albulescu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi.

În urma căzăturii, actorul şi-a fracturat ambele picioare. „Fractură la nivelul gambei drepte, fractura la nivelul calcaneului stâng. A beneficiat de tratament de specialitate, inclusiv intervenţie chirurgicală. Evoluţia post-operatorie este favorabilă, pacientul este stabil şi conştient şi urmează a fi externat”, a afirmat Diana Cimpoescu, doctor coordonator SMURD.

Din cauza accidentului, premiera programată în deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a amânat. „Sperăm ca să se întoarcă cât mai repede la treabă pentru a putea programa premiera spectacolului în care el juca rolul principal, Caitus Vrăjitorul coproducţie româno-poloneză”, a spus Otilia Cântec, director artistic la teatrul Luceafarul.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz. „În prezent efectuăm cercetări împreună cu reprezentanţii ITM iar la finalul anchetei vom lua măsurile care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Dacă se va dovedi că reprezentanţii Teatrului au încălcat legea, instituţia va fi sancţionată cu o amendă cuprinsă între 3500 şi 7000 de lei.