Ghinion pentru bugetari: nu vor avea mai multe ZILE LIBERE în noiembrie

În 2013, foarte multe dintre zilele libere legale cad la sfârşitul săptămânii, astfel că, doar 8 zile au fost cu adevărat libere în plus. Codul muncii prevede 12 sărbători legale.

RomaniaTV.net
01 nov. 2013, 10:51
Ghinion pentru bugetari: nu vor avea mai multe ZILE LIBERE în noiembrie

Calendarul ZILELOR LIBERE

30 noiembrie (Sfântul Andrei) – sâmbătă
1 decembrie (Ziua Naţională a României) – duminică
25 decembrie (prima zi de Crăciun) – miercuri
26 decembrie (a doua zi de Crăciun) – joi

Anul trecut, Guvernul a stabilit că zilele de 24 şi 31 decembrie 2012 vor fi libere. Potrivit Codului muncii, în ultima lună a anului, erau libere doar zilele de 1 decembrie – Ziua Naţională a României, precum şi 25 şi 26 decembrie – prima şi a doua zi de Crăciun Decizia este valabilă pentru salariaţii din sectorul public şi nu se aplică la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Amenzile pentru neacordarea de zile libere legale sunt cuprinse între 5.000 şi 10.000 de RON.

Citeşte şi

Încă TREI ZILE LIBERE pentru români. Află care sunt propunerile guvernanţilor

 

Senatul dezbate trei proiecte de lege care au ca obiect instituirea de noi sărbători legale, implicit zile libere pentru angajaţi. Primul proiect, iniţiat de un grup de deputaţi PSD, propune acordarea unei zi libere a treia zi de Paşti, însă Guvernul nu susţine adoptarea legii.

Un alt grup de pesedişti vrea ca ziua Împăraţilor Constantin şi Elena, 23 mai, să fie declarată sărbătoare legală.
O iniţiativă similară vine şi din partea senatorului PNL Puiu Haşotti, însă ziua vizată de acesta este 10 mai, zi în care românii ar trebui să prăznuiască independenţa de stat a României din 1877 şi instituirea regalităţii în 1881.