Ghinion pentru un interlop din Clanul Corduneanu. Unde i-au găsit poliţiştii drogurile

Un traficant de droguri din clanul Corduneanu a încercat să arunce un pachet de heroină în vasul de toaletă, după ce mascații au intrat peste el în casă.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 18:46

Mihai Bălteanu, poreclit Duţu Marocanu, a avut un ghinion teribil atunci când au intrat mascaţii peste el, în apartamentul în care locuia, din cartierul Galata, relatează Ziarul de Iași.

În momentul în care mascații încercau să îi spargă ușa de la intrare, traficantul de droguri a luat pachetul de heroină pe care îl avea în casă, l-a aruncat în toaletă, apoi a tras apa.

Spre ghinionul lui, pachetul a rămas la suprafaţa apei. De asemenea, după ce a aruncat heroina, Bălteanu a fost obligat să se pună la pământ sub ameninţarea armei.

Uşa apartamentului a fost făcută bucăţi de către mascaţi, iar printre găuri, ofiţerul a băgat pistolul şi l-a somat să se pună la pământ.

În pachetul aruncat în toaletă, săgeata Cordunenilor avea câteva grame de heroină. Pe de altă parte, dealerul de heroină al ţiganilor din cartierul Dalas este de negăsit, el cel mai probabil ascunzându-se la cunoştinţe.

Citeşte şi: Bătaie în Vama Veche. Tinerii şi-au împărţit pumni şi picioare pe plajă VIDEO

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au făcut joi 21 de percheziţii în Bucureşti şi Iaşi, 25 de persoane fiind conduse la audieri. Dintre acestea, şase sunt din Iaşi. Printre aceştia se numără Gruia Todică, care locuia în Tătăraşi.

Pe lângă aceştia, au fost adus la Iaşi capul reţelei de heroină Kapai din Ferentari, Nicolaie Sticlan, cât şi liderul clanului Ştoacă din Ferentari, Costel Oprea.

Sticlan şi cei doi fraţi ai săi, distribuitorii de heroină din Bucureşti, se ocupau de afacere de mai mulţi ani, însă în 2019, liderul grupării a plecat cu concubina în Anglia, presat de datoriile la cămătari.

Sticlan a revenit rapid în România, unde a racolat chiar şi taximetrişti pentru a nu creea suspiciuni în privinţa deplasărilor, grupare pe care a numit-o Kapai sau Capai.

Aceştia plăteau taxă de protecţie în cartierul Ferentari celor din clanul Ştoacă însă şi-a creat măsuri sporite de protecţie pentru a nu fi prins.

Citeşte şi: Poliţistul care l-a arestat pe fiul lui „El Chapo”, executat cu 150 de focuri de armă. CAMERELE DE SUPRAVEGHERE au surprins atacul

Suspectul a întreprins măsuri sporite de autoprotecţie, fiind precuat în ceea ce priveşte transportul drogurilor între locaţii, apelând doar la persoane în care avea încredere, precum fiul său sau un anume şofer de taxi.

În transportarea drogurilor pentru aprovizionarea cu heroină a dealerilor aflaţi în subordinea sa din zona ghetoului, suspectul a cooptat două persoane de încredere, respectiv fratele său eliberat recent din penitenciar, aceştia fiind printre puţinele persoane care ştia adresa unde locuieşte în prezent, fără forme legale, liderul grupării, au precizat procurorii DIICOT.

Oamenii legii au subliniat că heroina se vindea numai într-un loc anume, Aleea Livezilor din Ferentari. Aici, străinii erau permişi doar dacă se drogau cu heroină, de frica poliţiştilor sub acoperire.

Astfel, de regulă, când alte persoane din alte localităţi doreau să se aprovizioneze cu cantităţi mari de heroină, le solicitau să vină în apropierea ghetoului de pe Aleea Livezilor, iar pentru a se asigura că nu colaborează cu organele judiciare şi mai ales când erau însoţiţi de persoane noi, străine, înainte de încheierea tranzacţiilor le solicitau să consume prin injectare sau fumare la folie, heroină”, au adăugat procurorii.