Ghişe vrea ca România să devină republică parlamentară

Publicat: Luni, 02 Iunie 2014 15:05 // Actualizat: Luni, 02 Iunie 2014 15:05 // Sursa: romaniatv.net

Senatorul PNL Ioan Ghişe a propus luni, în contextul discuţiilor privind revizuirea Constituţiei, ca România să devină republică parlamentară, cu preşedinte ales de către Parlament şi pentru un singur mandat de şase ani, iar funcţia să fie exclusiv de reprezentare.

"Noi înţelegem ca propunerile la Constituţie să conţină nişte modificări de fond. Guvernarea să fie de uniune naţională, care să se constituie, ca şi componenţă şi structură, pe baza ponderii partidelor politice trimise de cetăţeni în Parlament şi a numărului lor de parlamentari", a susţinut Ghişe, citat de Agerpres.

Senatorul liberal mai propune un Parlament bicameral, în care cele două Camere să aibă atribuţii diferite în procesul legislativ, iar în cazul candidaţilor la funcţia de judecător şi procuror aceştia să fie selectaţi de către asociaţiile profesionale, iar cetăţenii să-i aleagă pe bază de CV, fără campanie electorală.

"Magistraţii exercită actul de dreptate juridică, sunt în slujba poporului şi pentru aceasta ei trebuie să depindă de popor", a afirmat Ghişe.

Ghişe a adăugat că mai sunt alte 150 de amendamente la Constituţie, acestea putând fi găsite, în următoarele zile, fie pe blogul său personal, fie pe site-ul Senatului.

Amendamentele la propunerea legislativă privind revizuirea Constituţiei României au fost depuse de senatorul PNL Ioan Ghişe şi de alţi doi colegi de-ai săi, pe data de 29 aprilie, la Biroul Permanent al celor două Camere, în atenţia Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ioan Ghişe republică parlamentară revizuirea Constituţiei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 iun 15:19
...
Senatorul PNL Ioan Ghişe a propus luni, în contextul...
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H