Ghiţă: Am să duc în Parlament înregistrări cu procurorul DNA şi cer protecţia procurorului general

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat că va duce în Parlament înregistrări în care procurorul DNA care l-a audiat i-a ameninţat pe unii oameni de afaceri din Ploieşti, la rândul lor audiaţi, că vor fi închişi dacă nu spun ceva despre el. Deputatul PSD precizează că va cere şi protecţia procurorului general al României

24 iun. 2015, 19:19
Ghiţă: Am să duc în Parlament înregistrări cu procurorul DNA şi cer protecţia procurorului general

„Am sa duc în Parlamentul României probe cu declaraţii ale unor oameni de afaceri din Ploieşti care atestă că procurorul le-a promis tot felul de lucruri numai să-l atace pe Ghiţă. Când aceşti oameni i-au zis că nu mă cunosc şi nu au ce să declare împotriva mea, procurorul Onea i-a ameninţat că-i tine în arest 30 de zile. Le am şi le voi duce şi luni la procurorul general al României. Am înţeles că Onea este un procuror de la DNA, dar nu pot să cred că în ţara asta, dacă un procuror e de la DNA, e infailibil, că nu greşeşte, că nu are intenţii rele şi nu-şi construieşte cariera pe munca şi sudoarea altora care au muncit zeci de ani”, a spus Ghiţă la postul B1 TV.

El a adăugat că va arăta că procurorul este în afara legii şi va cere protecţia procurorului general al României.

Ghiţă cere Comisiei de control SRI să fie prezentat numărul politicienilor interceptaţi în campanii

Deputatul Sebastian Ghiță, urmărit penal în dosarul Herțanu, s-a prezentat miercuri la DNA Ploieşti, unde a fost anunţat că procurorii extind urmărirea penală pentru noi fapte de corupție. Sebastian Ghiţă are interdicţie să desfășoare activitate în calitatea de deputat în Parlamentul României, în exercitarea căreia a săvârșit fapta, şi să nu părăsească localitatea Ploiești, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent, se arată într-un comunicat DNA.

Direcția Națională Anticorupție a informat miercuri că procurorii DNA Ploiești au dispus față de Sebastian Ghiță modificarea condițiilor controlului judiciar, având printre obligațiile suplimentare să nu desfășoare activitate în calitatea de deputat și să nu părăsească localitatea Ploiești.

S. Ghiţă: Am fost ameninţat că voi avea probleme, dacă Ponta nu demisionează. Am interdicţie să vorbesc cu el

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au decis modificarea condițiilor controlului judiciar dispus anterior și prelungit, cu impunerea unor obligații suplimentare și anume: să nu desfășoare activitate în calitatea de deputat în Parlamentul României, în exercitarea căreia a săvârșit fapta; să nu părăsească localitatea Ploiești decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent.

DNA precizează că măsura controlului judiciar cu noile obligații se aplică începând din 24 iunie până la 14 august, când expiră durata măsurii.

Sursa citată subliniază că obligațiile suplimentare din conținutul măsurii de control judiciar au fost determinate de extinderea acțiunii penale față de Sebastian Ghiță pentru trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.