S. Ghiţă: Am fost ameninţat că voi avea probleme, dacă Ponta nu demisionează. Am interdicţie să vorbesc cu el

Sebastian Ghiţă a declarat, după ce procurorii au extins urmărirea penală împotriva sa, că dosarul său este unul politic, urmare a faptului că nu l-a convins pe Victor Ponta să demisioneze din funcţia de prim-ministru al României.

RomaniaTV.net
24 iun. 2015, 09:31
S. Ghiţă: Am fost ameninţat că voi avea probleme, dacă Ponta nu demisionează. Am interdicţie să vorbesc cu el

Sebastian Ghiţă a subliniat, miercuri, că DNA Ploieşti i-a interzis să mai ia legătura cu Victor Ponta, ceea ce îl duce cu gândul la faptul că dosarul său este unul politic, „care vizează dărâmarea Guvernului”.

„Tot acest dosar este doar un pas în ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptmâni. Au fost discuţii, întâlniri, ameninţări care vizau demisia primului ministru Victor Ponta. Nu-l pot influenţa să-şi dea demisia când doresc procurorii, nu am această influenţă asupra primului ministru al României. (…) De două săptămâni politicieni, procurori, oameni din servicii îmi atrag atenţia că voi avea probleme dacă Victor Ponta nu-şi dă demisia”, a declarat Sebastian Ghiţă, la plecarea de la DNA Ploieşti.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă acuză „o lovitură de stat şi de Palat”: Voi depune plângere la procurorul general

„Am interdicţie să vorbesc cu domnul Victor Ponta. Nu o înţeleg, nu ştiu care este justificarea, iar această chestiune mă face să cred că este un dosar politic. Nu al meu, ci un dosar politic care vizează dărâmarea acestui guvern şi convingerea lui Victor Ponta că, dacă nu demisionează, mama, cumnatul, fratele, sora, prietenii vor plăti. Astăzi a venit rândul meu şi al familiei şi prietenilor mei să plătim”, a punctat Sebastian Ghiţă.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, la DNA. A primit interdicţia de a-şi exercita funcţia de deputat şi de a părăsi Ploieştiul

Referitor la acuzaţiile procurorilor DNA privind folosirea de bani „spălaţi” pentru coruperea alegătorilor din Republica Moldova la alegerile prezidenţiale din 2014, Sebastian Ghiţă a spus că a face campanie electorală nu este ceva rău: „O parte din dosar vizează alegerile prezidenţiale Nu-mi cer scuze şi nu îmi pare rău că PSD, Victor Ponta, eu, mulţi alţii am încercat să obţinem încrederea electoratului. Am pierdut aceste alegeri şi trebuie să oprim această regulă că, după ce se pierd alegerile, ceilalţi sunt distruşi, târâţi prin procuraturi, li se sechestrează firmele, firmele prietenilor lor. (…) Una dintre acuzaţii este că în Republica Moldova, la alegerile prezidenţiale, PSD, eu şi mulţi alţi oameni am făcut campanie electorală. Chestiune pe care nu o văd deloc rea sau nelalocul ei. Sunt foarte mulţi oameni care au participat acolo în campanie. Am avut materiale electorale, pliante, prospecte, s-au deplasat oameni din România care au făcut campanie pentru Victor Ponta. Şi în primul tur a câştigat”.

Deputatul a precizat că procurorii au instituit un sechestru extins pe averea sa, dar şi pe firmele şi conturile familiei sale şi ale prietenilor: „Absolut toată lumea din familia şi prietenii meu au sechestru pe conturi, pe firme până la o sumă nelimitată. Aşa s-a spus în cazul meu: este nelimitată suma până la care este instituit sechestrul.  (…) Au pus sechestru şi pe conturile unor persoane pe care nu le cunosc. Cred ca se numeste confiscare tembela. Sau aiurea”.