Ghiță Ciobanul, în audiență la premierul Ciucă pentru a-i cere sprijinul. Ce i-a promis prim-ministrul oierului

Crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețu, cunoscut drept Ghiță Ciobanul, a fost în audiență la prim-ministrul Ciucă, pentru a-i prezenta mai multe probleme.

23 ian. 2023, 18:18
Ghiță Ciobanul, în audiență la premierul Ciucă pentru a-i cere sprijinul. Ce i-a promis prim-ministrul oierului
Ghiță Ciobanul, în audiență la premierul Ciucă

Ghiță Ciobanul, președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor din România (APC), a mers în audiență la premierul Nicolae Ciucă și i-a prezentat o serie de probleme și pentru a cere sprijin din partea Guvernului, potrivit Agroinfo.

„Am discutat cu domnul prim-ministru ce se întâmplă cu proiectul de lege depus la Parlamentul României de fostul premier, Florin Cîțu, prin care se urmărește interzicerea exportului de animale vii. I-am spus domnului prim-ministru că dacă trece acest proiect, asta înseamnă că 60%-70% din fermele de ovine vor pune lacătul, că nu au cum să supraviețuiască fără exportul de animale vii.

Citește și: România a rămas fără ciobani! Crescătorii de oi angajează oameni din Bangladesh

Noi, oierii din România, suntem cei mai mari exportatori de ovine vii către țările arabe. Cu exportul de ovine vii supraviețuim și reușim să facem profit. Gândiți-vă că prețul mielului nu a crescut, chiar a scăzut, și asta în condițiile în care prețul la porumb s-a dublat, prețul la lucernă, la fel, nu mai spunem de creșterea mare înregistrată la prețul motorinei. Când prețul kilogramului de miel era 13 lei – 14 lei, kilogramul la porumb era 60 de bani”, a declarat Ghiță Ciobanul.

Acesta mai spune că a plecat de la prim-ministru cu promisiunea că proiectul de lege care ar pune capăt exportului de animale vii din fermele românești nu va trece de Parlament.

Citește și: Un cioban fără oi a încercat să ia subvenție de păşune de la APIA. Procurorii DNA l-au trimis în judecată