Gianina Corondan, Elise Stan şi Sanda Vişan, printre cei 627 angajaţii TVR ce vor fi CONCEDIAŢI

Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Vişan, Cezar Ion şi Horia Romanescu se numără printre angajaţii TVR care vor fi concediaţi de la 1 februarie, după cum au declarat surse din Televiziunea Română.

RomaniaTV.net
29 ian. 2013, 09:45
Gianina Corondan, Elise Stan şi Sanda Vişan, printre cei 627 angajaţii TVR ce vor fi CONCEDIAŢI

O listă cu salariaţii TVR care urmează să fie preavizaţi în vederea concedierii colective a fost publicată, luni seară, pe pagina de intranet a TVR, potrivit MEDIAFAX.

Lista cuprinde 627 de nume, între care se regăsesc Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Vişan, Irninis Miricioiu Rădulescu, Dan Radu, Adriana Titieni, Cezar Ion, Horia Romanescu, Constantin Trofin şi Tudor Călin Zarojanu.

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat, pe 23 ianuarie, punerea în aplicare a noii scheme organizaţionale a instituţiei, care va deveni operaţională de la 1 februarie şi care va conţine 2.450 de locuri de muncă. Atunci, CA a aprobat şi suplimentarea organigramei TVR cu 55 de cazuri sociale (incluse în cele 2.450). Hotărârea de suplimentare a numărului angajaţilor SRTv a fost adoptată cu 8 voturi „pentru” şi 5 „împotrivă”, potrivit unui comunicat al TVR de la momentul respectiv.

Pe de altă parte, în comunicat, TVR preciza: „Concedierea colectivă în urma selecţiei personalului din SRTv este una dintre măsurile necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate”. „În privinţa angajaţilor care vor fi disponibilizaţi, SRTv îşi va respecta obligaţiile de angajator, conform legii, în astfel de situaţii”, se mai spunea în comunicat.

La procesul de selecţie au participat 2.562 de salariaţi, din cei 2.784 de angajaţi notificaţi, adică un procent de 92%, se mai spunea în comunicatul TVR. Selecţia angajaţilor a presupus trei etape – depunerea unui memoriu de activitate, susţinerea unui test grilă şi a unui interviu -, care în punctajul final au contat cu ponderi de 50, 20, respectiv 30%, se mai spunea în comunicatul TVR. 

TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată de circa 130.000.000 de euro, în timp ce datoriile fiscale acumulate de televiziunea publică la bugetul de stat sunt în cuantum de 65.000.000 de euro. Astfel, din luna februarie, TVR trebuie să plătească în fiecare lună la bugetul de stat în jur de 1.000.000 de euro, pentru a-şi achita datoriile. De asemenea, în urma concedierilor colective, TVR trebuie să plătească salarii compensatorii care au fost bugetate la 16.500.000 de lei (aproximativ 4.000.000 de euro).

Totodată, Claudiu Săftoiu a spus în interviu că, de la 1 martie, TVR va intra într-un proces „de renaştere”.