Gică Hagi, afectat grav de pandemie. Lovitură teribilă încasată de „Rege”

Hotelul Iaki din Mamaia, deținut de Gică Hagi, a înregistrat pierderi financiare semnificative în 2020, așa cum era de așteptat, din cauza pandemiei de coronavirus.

02 iun. 2021, 10:14
Gică Hagi, afectat grav de pandemie. Lovitură teribilă încasată de „Rege”

Gică Hagi, afectat de pandemie. Hotelul Iaki, de 4 stele, a suferit o scădere de 32% în 2020, an afectat serios de pandemie. În 2020, peste 23.000 de persoane s-au cazat la Iaki, faţă de 24.500 de clienți în 2019, an în care „Regele” s-a bucurat de un venit în valoare de 19,5 milioane lei, scrie Ziarul Financiar.

Gică Hagi, afectat grav de pandemie

„Categorii importante de clienţi şi servicii au scăzut până aproape de zero (oaspeţi străini, evenimente corporate şi private, clienţi locali abonaţi la servicii wellness), segmente importante care funizau aproxi­mativ 40% din veniturile noastre. Provocarea cea mai impor­tantă a fost aceea de a înlocui aceste categorii pierdute temporar cu cele pentru care a existat totuşi o cerere şi anume oaspeţii individuali dornici să călătorească în România într-o perioadă în care călătoriile internaţionale au fost dificil de între­prins”, a declarat Dragoş Tudo­rache, director general al Hotelului Iaki.

Gică Hagi a cumpărat Iaki în 1999, hotelul devenind în ultimele două decenii unul dintre cele mai importante de pe litoralul românesc.

Gică Hagi, despre marele regret al carierei. „Nu trebui să plec de acolo!”

Gică Hagi și-a început cariera la FC Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul Studenţesc, apoi la Steaua. În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Gică Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani. În 1992 a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la FC Barcelona, unde a jucat doi ani. Cea mai bună perioadă din cariera lui a fost la Galatasaray,  în perioada 1996-2001. La echipa națională, Gică Hagi a jucat între 1983 și 2000, 125 de meciuri și 35 de goluri.