Gică Hagi, implicat într-un scandal monstru! Cazul a ajuns la FIFA

O asociaţie care apără drepturile maghiarilor în România a trimis o plângere la UEFA după ce câţiva suporteri de la FC Farul au fost acuzaţi de manifestări xenofobe la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

10 aug. 2021, 14:26
Gică Hagi, implicat într-un scandal monstru! Cazul a ajuns la FIFA

Gică Hagi, implicat într-un scandal monstru! O asociaţie care apără drepturile maghiarilor din România anunţă că a trimis o plângere la UEFA, în care a reclamat incidentelor xenofobe de la meciul Farul cu Sepsi. Asociaţia „Miko Imre”, care a fost fondată de UDMR, a anunţat că a depus o plângere la UEFA după scandările xenofobe din timpul meciului Farul Constanţa – Sepsi Sfântu Gheorghe.

Gică Hagi, implicat într-un scandal monstru!

Benko Erika, membră a asociaţiei „Miko Imre”, acuză Federaţia Română de Fotbal că este prea blândă când vine vorba despre astfel de manifestări pe stadioane. Drept urmare, a făcut o plângere la UEFA. „În timpul meciului de aseară, de la Constanţa, departamentul juridic al asociaţiei Miko Imre merge la UEFA din cauza comportamentului xenofob. Apropo, mi se pare foarte dezamăgitor că Federaţia Română de Fotbal caută doar să îmbunătăţească situaţia. Uneori se organizează ateliere în care se cere opiniia organizaţiilor de aplicare a legii privid reducerea xenofobiei în sport, dar, la final, sugestiile noastre găsesc urechi surde. Ei pedepsesc cluburile cu sume şi sancţiuni simbolice, o semn clar pentru fanii din linia grea anti-ungaritate că nu există consecinţe grave asupra tribunelor. Cred că va fi posibil să avansăm în acest domeniu când va fi posibilă interzicerea fanilor care au un comportament xenofob şi cluburile nu vor fi afectate doar de sancţiuni simbolice”, se arată în mesajul postat de Benko Erika, pe contul ei de Facebook.

Gică Hagi, afectat grav de pandemie. Lovitură teribilă încasată de „Rege”

Gică Hagi, antrenorul celor de la Farul, susţine că nu a auzit scandările xenofobe, ci doar când s-a strigat „România, România”. „E interzis să spui România? Eu aşa am auzit! Au zis România, deci scuzaţi-mă! Tot ce e altceva, dacă există, nu e frumos şi nu e bine. Eu am auzit România, altceva nu ştiu, daca s-a scandat altceva, nu e normal şi nu e bine”, a spus Gică Hagi.