Gică Hagi, nominalizat de France Football pentru Balonul de Aur „Dream Team”. „Regele”, alături de Maradona, Pele, Platini şi Zidane

Gică Hagi se află printre foştii şi actualii fotbalişti nominalizaţi de publicaţia "France Football" pentru a face parte din echipa Balonul de Aur "Dream Team".

12 oct. 2020, 18:09
Gică Hagi, nominalizat de France Football pentru Balonul de Aur „Dream Team”. „Regele”, alături de Maradona, Pele, Platini şi Zidane

Gheorghe Hagi a mai fost nominalizat pentru un post de mijlocaş alături de Diego Maradona, Roberto Baggio, Alfredo di Stefano, Pele, Michel Platini sau Zinedine Zidane.

Un gol al lui Hagi, inclus de France Football pe lista celor mai frumoase din Champions League VIDEO

Doar doi dintre cei nominalizaţi pot face din echipa ideală a celor de la „France Football”.

Gică Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul Studenţesc și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei. În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani. Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani. Cea mai bună perioadă din cariera lui a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile. Alături de gruparea turcă, Hagi a câştigat, ca jucător, patru titluri de campion al Turciei (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două cupe ale Turciei (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

La națională, Gică Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifînd 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time.

Ca antrenor, a pregătit naționala României, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timişoara şi Viitorul.

 


loading...