GICĂ HAGI, refuzat de GUVERNUL ROMÂNIEI. Proiectul de SUTE DE MILIOANE DE EURO pentru SPORT

Gică Hagi a prezentat guvernanţilor un proiect pentru scoatearea din criză a sportului românesc, dar a fost refuzat deşi primise promisiuni că ideea sa va fi luată în calcul.

11 dec. 2015, 15:19
GICĂ HAGI, refuzat de GUVERNUL ROMÂNIEI. Proiectul de SUTE DE MILIOANE DE EURO pentru SPORT

Gica Hagi a propus ca multinationalele din Romania sa fie obligate sa ofere un procent din cifra de afaceri catre sport.

„M-am intalnit zilele trecute cu Hagi si mi-a spus ca s-a dus cu un proiect la Guvern. Numai de la multinationale se puteau obtine sute de milioane de euro, prin anumite deduceri de taxe. A fost refuzat, nu s-a facut nimic. Banii urmau sa fie folositi pentru dezvoltarea sportului romanesc, nu am fi cumparat straini din acei bani”, a spus Daniel Stanciu, prieten cu „Regele”, la Digi Sport.

Concret, conform proiectului realizat de Gica Hagi, fiecare companie multinationala ar fi trebuit sa doneze sportului romanesc un procent de pana la 2% din cifra de afaceri. In schimb, companiile ar fi urmat sa plateasca deduceri de taxe.

Gica Hagi a confirmat si el prezentarea acestui proiect, mentionand ca donatiile nu s-ar fi limitat numai la sport, ci si la alte domenii, cum ar fi cultura.

Acesta a fost al doilea proiect pentru revitalizarea sportului romanesc realizat de Gica Hagi ce nu s-a mai concretizat. In urma cu trei ani, Hagi a prezentat Ligii Profesioniste de Fotbal un plan prin care urma sa se asigure stabilitatea financiara a cluburilor din Liga I.