Gică Popescu atacă dur: Doar proştii nu văd că numirea lui Contra la naţională este una politică

Gică Popescu a comentat în termeni foarte duri numirea lui Cosmin Contra la cârma echipei naţionale ca fiind una politică, el criticând în termeni duri decizia lui Răzvan Burleanu.

21 sept. 2017, 16:18
Gică Popescu atacă dur: Doar proştii nu văd că numirea lui Contra la naţională este una politică

„E bine că s-a ales un antrenor român. Am spus mereu că avem antrenori care pot fi selecționeri, au decis acum să fie Cosmin. Să dea Dumnezeu să reușească, să ducă naționala la turnee finale. Dar nu va avea o misiune ușoară, pentru că preia o națională demoralizată și debusolată. Sunt multe lucruri de rezolvat. Sper să aibă inspirație, pentru că asta a fost una dintre problemele lui Daum, a vrut să joace nemțește cu jucători români. Nu se poate ca Alibec și Budescu să lipsească, fiindcă au calități incredibile. Nu ne putem lua la bătaie cu echipele nordice, armele noastre sunt tehnica și inteligența.

Actuala conducere a Federației a făcut o mutare politică în materia selecționerilor, fiindcă de acolo vine, din politică. A pus antrenorul echipei naționale, dar când a trebuit să-l de afară a mutat subiectul în curtea Comisiei Tehnice. De asemenea, a procedat la fel și cu numirea unui nou selecționer. Este o mutare politică, pe care numai proștii nu o văd. S-au spălat pe mâini. L-au dat afară pe Daum la indicațiile Comisiei Tehnice și l-au pus pe Contra în același mod. Nu și-au asumat că pe Daum l-au investit ei.

Aștept să văd cine candidează. Deocamdată, vorbim de Generația de Aur, dar n-am auzit pe unul să spună că vrea să candideze. Nu e suficient să fii membru al Generației de Aur. E adevărat, am spus că oricare din Generația de Aur ar veni ar fi mai bun decît conducerea actuală de la FRF, dar oamenii care doresc să facă acest pas spre Federație trebuie să vină cu o strategie, o viziune, să propună o echipă. Eu nu voi fi de acord cu un membru al Generației de Aur dacă nu va avea un program bun și o viziune clară. A fi membru al Generației de Aur nu-ți dă dreptul să fii automat președintele FRF. Dar schimbarea trebuie făcută și sunt foarte mulți care pot fi peste ce e acum la Federație”, a declarat Gică Popescu.