Gică Popescu, în război cu autorităţile române. Acuzaţii dure: „Ce facem, începem să bâjbâim?”

Gică Popescu este nemulțumit după ce autorităţile au impus mai multe reguli pentru reluarea Ligii 1. Președintele celor de la Viitorul a criticat dur măsurile pentru echipele care reiau antrenamentele.

12 mai 2020, 12:32
Gică Popescu, în război cu autorităţile române. Acuzaţii dure: „Ce facem, începem să bâjbâim?”

Liga 1 s-ar putea relua în iunie, astfel că echipele își vor relua antrenamentele începând cu 15 mai. Toți sportivii trebuie însă să urmeze niște reguli stricte: să stea în regim închis, să se izoleze şi să facă testele de COVID-19 la intervale regulate de timp.

„În momentul în care s-au luat astfel de hotărâri nu s-au consultat, să spună, dom’ne, hai să consultăm şi cluburile astea din Liga 1, ce cred, că oamenii ăştia sunt de specialitate, aştia ştiu, hai să ascultăm şi părerea lor. Această perioadă de pregătire este bagajul meu de pregătire fizică pe care-l duc până în vara anului viitor, că eu nu mai am o altă perioadă de pregătire între cele două sezoane. Oameni buni, eu sunt în play-out. Îmi pierd patru jucători cei mai buni, mă bat la retrogradare”, a spus Gică Popescu la AntenaSport.

FRF a oprit LIGA 3. FC U Craiova, în Liga 2. Cine mai promovează

„Mai avem trei zile să începem pregătirile şi nu ştim, nu ştim ce avem de făcut. Nu ştim cum să ne organizăm perioada de pregătire, nu ştim nimic! Ce facem, începem să bâjbâim, să dăm telefoane, hoteluri, mare, mâncare, organizare, teste! Mai sunt trei zile, când le fac pe toate astea?”, a mai spus Gică Popescu.

România nu va avea sezonul viitor echipă în Liga Campionilor. Propunerea UEFA care lasă pe dinafară câştigătoarea Ligii 1

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunţat regulile pe care trebuie să le respecte cluburile din Liga 1.

„Sportivii vor sta într-un regim închis și-și vor desfășura activitatea controlat. Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, săli de forță sau alte utilități. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport care să fie utilizat prin rotație, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie și zonele medicale. Trebuie să existe și spații pentru persoanele suspecte de COVID-19”, a declarat Ionuț Stroe.