Gică Popescu, în doliu! „S-a stins deodată. L-a lăsat inima lui mare”

Gică Popescu este în doliu după ce primul lui antrenor a încetat ieri din viață, la 70 de ani. Ghiță Valentin, tehnicianul care i-a descoperit printre alții pe Gică Popescu sau Mihăiţă Stănescu, s-a stins ieri în urma unui infarct. Medicii au încercat o oră să-l resusciteze, dar din păcate tehnicianul nu a putut fi salvat.

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 05:49

Ghiță Valentin s-a născut pe 28 august 1949 în Cioroiași, Dolj, și apoi s-a stabilit la Calafat, unde a evoluat ca portar la echipa locală Dunărea. A devenit antrenor și a descoperit nume mari lae fotbalului românesc, cum ar fi Gică Popescu.

Din această fotografie, facuta pe terenul chel al echipei Dunărea Calafat, juniorul din stânga jos a ajuns la Barcelona. A plecat pe traseul Craiova – Eindhoven – Tottenham – Barcelona- Galatasaray – Lecce – Hanovra. Popas scurt la Steaua si Dinamo.

La Barcelona, unul dintre cele mai mari cluburi ale lumii, nu s-a oprit la statutul de titular. A luat și banderola de căpitan, pe care în istoria seculară a marelui club au mai purtat-o doar alți 3 fotbaliști ne-catalani: Kubala, Johann Cruyff si Leo Messi.
Dar nu despre Gică Popescu vreau să scriu aici și azi.

Omul de pe rândul de sus, primul din stânga, este Valentin Ghiță, primul antrenor al căpitanului de la Barcelona. S-a stins deodată. L-a lăsat inima lui mare. A avut grijă de fotbaliști, iar unul dintre ei a ajuns căpitanul Craiovei, al României și al Barcelonei”, a notat jurnalistul Daniel Nanu în dreptul unei fotografii de colecție, în care apar și antrneorul Ghiță, și tânărul pe atunci fotbalist Gică Popescu.