Gică Popescu, revoltat pe deciziile FRF şi LPF. „Sunt total incoştienţi dacă îşi asumă o asemenea nebunie”

Gică Popescu îi acuză pe oficialii FRF şi LPF că sunt inconștienți dacă vor relua antrenamentele echipelor în 16 aprilie, iar în luna mai vor relua campionatul Ligii 1, aşa cum se vehiculează în lumea fotbalului.

19 mart. 2020, 14:53
Gică Popescu, revoltat pe deciziile FRF şi LPF. „Sunt total incoştienţi dacă îşi asumă o asemenea nebunie”

„Am citit şi eu soluțiile şi sincer mă închin. Chiar sunt revoltat fiindcă în momentul de faţă văd inconștiență. Cum să iei în calcul reluarea antrenamentelor pe 16 aprilie, când toate prognozele, inclusiv cele rostite public de Raed Arafat, spun că vârful pandemiei în România va fi de Paşte şi la final de aprilie? Mi se pare o nebunie să se anunțe că unele echipe s-ar putea antrena pe 16 aprilie şi că vom şi da drumul la campionat în mai”, a declarat Popescu, pentru Gazeta Sporturilor.

Cine îşi va suma acest risc imens ca şi un singur jucător să fie infectat, iar apoi, o întreagă echipă să intre în carantină? Dacă cineva îşi asumă o asemenea nebunie înseamnă că e inconştient total„, a adăugat Gică Popescu, care susţine că nici varianta cu Liga 1 disputată dincolo de 1 iulie nu e o soluţie: „Contractele se termină la 30 iunie, nu poţi obliga un fotbalist să mai joace ulterior acestei date. Poate unii nu mai vor să stea, nu poţi să programezi ceva dincolo de 30 iunie„.

Citeşte şi Suspecţii de COVID-19 sunt ştampilaţi pe mâini pentru a nu fugi din carantină. Ţara care ia măsuri drastice în timpul pandemiei

Concluzia lui Gică Popescu este că trebuie avute în vedere trei obiective majore pentru a gestiona situația. „Trebuie să primeze sănătatea oamenilor. E pe primul loc. Apoi, soluţii pentru a menţine cluburile în viaţă. Şi nu în ultimul rând, cred că mai important este să ne preocupe cum facem pentru a nu perturba campionatul viitor, măcar acel sezon să nu aibă de suferit„, a mai spus fostul căpitan al naţionalei României.


loading...