Suspecţii de COVID-19 sunt ştampilaţi pe mâini pentru a nu fugi din carantină. Ţara care ia măsuri drastice în timpul pandemiei

Din cauza persoanelor care nu respectă măsurile de prevenire impuse de autorităţi, India a început să ştampileze pe mâni suspecţii de coronavirus iar cei care sunt prinşi că nu respectă carantina sunt duşi în arest. 

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 14:45
Suspecţii de COVID-19 sunt ştampilaţi pe mâini pentru a nu fugi din carantină. Ţara care ia măsuri drastice în timpul pandemiei

Ştampila conţine mesajul „Carantină acasă” şi data care marcheză începutul celor 14 zile de izolare, potrivit Indian Express. 

Începând de luni, toate persoanele din Mumbai au început să fie ştampilate, aceasta fiind cea mai afectată zonă din India de COVID-19 până acum, având 137 de cazuri confirmate. 

Citeşte şi: Situaţie disperată anunţată de Ministerul Sănătăţii iranian. Coronavirusul ucide un om la fiecare 10 minute

„Cei care trebuie să stea în carantină dar nu vor să fie închişi la spital sau în hoteluri şi vor să meargă acasă trebuie să aiba simţul răspunderii. Nu trebuie să cutreiere liberi pe străzi. Să urmeze carantina cu stricteţe”, spune ministrul şef al regiunii Mahrasthtra din care face parte Mumbai, Uddhav Thackeray.

Măsurile drastice vin după ce experţii au avertizat că India, care are o populaţie de peste 1,3 miliarde de oameni, poate deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus.

Citeşte şi: Loredana Groza, îndemn pentru toti romanii: Sa avem grija de cei mai in varsta, sa stam in casa

Patru persoane trimise în carantină au fost arestate după ce au fost prinse de poliţie într-un tren, la alerta oamenilor care le-au observat ştampilele de pe mâini. Indienii arestaţi se întorseseră recent de la Munchen şi au fost testaţi pentru COVID-19, iar rezultatele au fost negative. Chiar şi asa, autorităţile din Mumbai i-au ştampilat şi i-au trimis în carantină.