Gică Popescu, o nouă reacție acidă: „Adresarea poate n-a fost una civilizată, dar…” / Și-a dat demisia, după ce l-a criticat aspru pe selecționerul Edi Iordănescu: „Doamne ferește!”

Gică Popescu a revenit cu o nouă replică acidă, la o zi după ce l-a criticat aspru pe Edi Iordănescu, exasperat de jocul extrem de modest al naționalei. 

20 iun. 2023, 19:36
Gică Popescu, o nouă reacție acidă: „Adresarea poate n-a fost una civilizată, dar…” / Și-a dat demisia, după ce l-a criticat aspru pe selecționerul Edi Iordănescu: „Doamne ferește!”

Fostul căpitan al naționalei susține că ideile pe care le-a exprimat aseară au fost corecte. În schimb, el a greșit cu modul în care a comunicat viziunea sa.

„Îmi mențin orice am spus aseară. Dacă am avut vreo adresare nepoliticoasă, în fierbințeala momentului, tensiunea de atunci, îmi cer scuze. A fost unul dintre cele mai slabe meciuri ale naționalei.

Adresarea poate n-a fost una civilizată, dar în rest îmi mențin tot ce am spus. Am făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale echipei naționale. Când vorbesc despre evoluție mă refer la ambele jocuri, inclusiv cel din Kosovo. Aseară, dacă era un 3-0 sec la pauză era normal.

Nu m-a deranjat evoluția, ci ieșirea lui Edi Iordănescu. Putea să iasă foarte bine și să recunoască evoluția slabă. Și generația mea a mai avut meciuri slabe, și noi am suferit o înfrângere 1-4 în fața Elveției. Dar să ieși și să spui că suntem pe drumul cel bun și că am creat valori, pe mine m-a deranjat.

De asta suntem în studiourile TV, ca să ne dăm cu părerea. Asta nu înseamnă că întotdeauna avem dreptate. Dacă ar fi zis că a făcut un meci slab, dar am egalat printr-un noroc incredibil… Refuz să cred că au lucrat mult faza de la golul 3, când i-a căzut mingea în cap lui Pușcaș.

Se întâmplă astfel de situații caraghioase care duc la astfel de rezultate. Să dea Dumnezeu ca acest punct să ne ducă la Campionatul European. Dar nu poți spune după două meciuri catastrofale ca evoluție…”, a declarat Popescu, la Digi Sport.

Știrea inițială

Mare surpriză în televiziune: Gică Popescu și-a dat demisia de la Prima TV, după ce l-a criticat dur pe Edi Iordănescu.

Scandal mare după dubla naționalei de fotbal a României, disputată cu Kosovo și Elveția, în care „tricolorii” au jucat mai prost ca niciodată, dar au avut mai mult noroc ca niciodată.

Gică Popescu a reacționat dur după meci, alături de Viorel Moldovan. Iată ce a declarat fostul căpitan de la FC Barcelona, poziție cu care au rezonat o mulțime de suporteri români:

„Nu poți să vii să spui că ești pe drumul cel bun. Trebuia să îți dea 7 Elveția. Băi băiatule, la echipa națională nu e grup! Aici sunt rezultate. Ce vorbești tu de grup, de drumul cel bun?! Doamne ferește! Să ne lase cu grup, familie, rezultatele contează!

Doamne ferește să fie ăsta drumul cel bun! El nu știe ce e aia echipa națională. Astea sunt cele mai proaste meciuri din istoria noastră (0-0 cu Kosovo și 2-2 cu Elveția)! Suntem pe un drum total greșit. Trebuie să iasă imediat de pe drumul ăsta echipa națională!

Nu e meritul nostru pentru rezultat, a fost prostia Elveției! Cum să spui că ăsta e drumul cel bun? Cum să spui că ai creat valori? Habar nu ai ce înseamnă echipa națională! Care sunt valorile pe care le-ai creat? Valorile sunt calificările.

Nu să îi cadă mingea în cap lui Pușcaș, să ajungă la Moruțan, apoi la Mihăilă și să facem 2-2. Nu, Edi! Nu astea sunt valorile pe care le vrem la națională”, a declarat Popescu, la ultima lui apariție ca expert Prima TV.

Naționala nu joacă nimic, „greii” „Generației de Aur” l-au criticat aspru pe selecționerul Edi Iordănescu

Viorel Moldovan i-a dat dreptate lui Gică Popescu:

„Nici dacă era un joc-școală nu vedeam diferență așa mare. Cred că o echipă de club punea mai multe probleme Elveției. Nu știu de unde am obținut acest egal.

Selecționerul nostru a fost depășit, a greșit tactic, strategic. Nu poți să abordezi un joc de asemenea manieră. Sunt total dezamăgit. Nu e un rezultat obținut de el. A fost depășit de realitate. A fost o prestație jalnică”, a declarat Moldovan, la Prima TV.

Comentariile negative au continuat pe TV și în social media, majoritatea concentrate pe slaba calitate de antrenor a lui Edi Iordănescu.

Pe fondul scandalului, la o zi după discursul dur rostit la TV de către Popescu, „Baciul”, și-a dat demisia de la Prima, scrie presa sportivă. Astfel, fostul mare fotbalist nu va mai fi analist, poziție pe care a acceptat-o în iunie 2022, cu prilejul meciului România – Muntenegru. Contractul urma să fie valabil petnru o perioadă de 4 ani.

În prezent, Gică Popescu îndeplinește funcția de manager la Farul Constanța, campioana României, care se pregătește de cupele europene.