Gică Popescu a fost eliberat. Judecătorii au respins recursul procurorilor

Tribunalul Ilfov a respins miercuri o contestaţie a DNA la decizia Judecătoriei sectorului 4 prin care s-a dispus eliberarea condiţionată a fostului căpitan al naţionalei de fotbal, Gheorghe Popescu.

04 nov. 2015, 11:19
Gică Popescu a fost eliberat. Judecătorii au respins recursul procurorilor

Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au respins contestaţia procurorilor la eliberarea condiţionată a lui Gică Popescu, astfel că fostul căpitan al naţionalei de fotbal a României a părăsit închisoarea Jilava în cursul zilei de miercuri. El a fost condamnat pe 4 martie 2014, în Dosarul Transferurilor, la trei ani, o lună şi zece zile.

În urmă cu o lună, pe 5 octombrie, Judecatoria Sectorului 4 admisese cererea de eliberare condiţionată din închisoare a lui Gică Popescu, dar procurorii DNA au făcut recurs.

Citeşte şi Ce a făcut Gică Popescu în închisoare. De la „Iniţiere IT” la „Lăudaţi pe Domnul”

La dosarul trimis în instanţă, prin care se admitea cererea de eliberare condiţionată a lui Gică Popescu, Comisia de la Penitenciarul Jilava arăta că acesta a executat efectiv 570 de zile din condamnarea de 1.137 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate că urmare a muncii prestate în detenţie, astfel încât el a îndeplinit fractia de 2/3 din pedeapsa necesară pentru eliberarea condiţionată.

Gică Popescu a fost condamnat în martie 2014, în Dosarul Transferurilor, pedeapsa primită fiind de trei ani, o lună şi zece zile de închisoare. Fostul căpitan al naţionalei de fotbal a României şi-a ispăşit aproape jumătate din pedeapsă la Penitenciarul Jilava.

Citeşte şi Victor Ponta: „Mă bucur din toată inima că Gică Popescu va fi din nou alături de familie”