Gigantul american Delphi, furat de piese de zeci de mii de euro de propriii angajaţi

În cauza penală nr. 126/P/2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a fost sesizat de reprezentanții SC Delphi Systems România cu privire la faptul că în noaptea de 20/21.12.2016, au fost sustrase din incinta societății un număr de 448 injectoare diesel, prejudiciul cauzat fiind în valoare de 22.650,88 euro.

09 ian. 2017, 12:48
Gigantul american Delphi, furat de piese de zeci de mii de euro de propriii angajaţi

Urmare a cercetărilor efectuate în cauză, au fost identificate 11 persoane, cu vârste cuprinse între 45 și 25 de ani, care au participat la comiterea faptei, 9 dintre acestea având calitatea de angajați ai societății, ceilalți doi fiind fosti angajați.

„Există în cauză probe și indicii din care rezultă presupunerea rezonabilă că aceștia, după o înțelegere prealabilă, au sustras bunurile respective în cursul nopții de 20/21.12.2016. Bunurile au fost depozitate în vederea valorificării la locuința unuia dintre participanți, obținând în schimb în total suma de 15.600 euro, care a fost împărțită între aceștia. În cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, pentru persoanele identificate, pentru comiterea infracțiunii de furt, în funcție de forma de participație a fiecărui inculpat. A fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți propunere de arestare preventivă pentru doi participanți, considerați ca având rolul principal în comiterea faptelor. Instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar, hotărârea nefiind definitivă De asemenea, s-a solicitat emiterea mandatelor de percheziție domiciliară, propunerea fiind admisă de instanță. Au fost efectuate trei percheziții domiciliare în cursul zilei de 08.01.2016, fiind identificate și ridicate bunuri (piese și componente), estimate la o valoare de aproximativ 100.000 euro, a căror proveniență este considerată incertă, urmând a fi stabilită. De asemenea, a fost ridicată până în prezent de la inculpați în total suma de 21.450 lei, care urmează a fi indisponibilizată. Cercetările continuă în cauză. Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cauză nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanelor cercetate”, a declarat prim procurorul Claudia-Monia Palaghia, conform Ziarul de Iaşi.