Gigantul din Marea Britanie: Cel mai mare câine are peste 2 metri înălţime, ridicat în picioare FOTO

Freddy, un câine din rasa Marele Danez, a fost încoronat drept cel mai mare câine din Marea Britanie. Dacă stă ridicat în două labe, ajunge la 2,23 metri înălţime.

RomaniaTV.net
15 feb. 2014, 16:35

Freddy are 1,04 m înălţime până la umeri şi cântăreşte peste 70 de kilograme. Gigantul britanic este doar cu câţiva centimentri mai scund decât cel mai înalt câine din lume, Zeus, un Mare Danez din Michigan, SUA. Însă Freddy are doar 18 luni, deci mai are încă de crescut.

Stăpâna lui, Claire Stoneman, l-a adoptat pe Freddy şi pe sora lui, Fleur, când erau pui mici. La început, cei doi căţeluşi erau cei mai mici dintre fraţii lor şi se chinuiau se mănânce. Cei doi erau cât o mână. După ce i-a adus acasă, au început însă să se dezvolte rapid.

„A sta în casă cu Freddy şi Fleur este ca şi cum ai trăi cu doi ponei”, spune Claire Stoneman. Cei doi au un mare apetit şi adoră să pape pui, unt de arahide, pâine prăjită cu pate, ciorbă de burtă, cârnaţi şi să bea… cafea. Ei adoră să mănânce şi canapelele de piele (14, până acum) şi au „halit” o masă şi câteva scaune până
în prezent.

„Nebunia” celor doi câini nu se opreşte aici: au distrus un perete, podeaua din bucătărie şi din living room, au mâncate numeroşi pantofi şi au rupt uşa din spatele casei.

Claire spune că este nevoită să doarmă cu cei doi câini gigantici în living room: ei au, fiecare, câte o canapea de piele, iar ea stă pe un fotoliu extensibil. „Asta pentru că de fiecare dată când mă duc în dormitor, cei doi înnebunesc. Cred că patul meu este o trambulină. Încep să sară pe el – boing, boing, boing„, povesteşte femeia.