Gigantul Varta amână investiţia de 1 miliard de euro într-o fabrică de baterii în România

Varta a anunțat recent că amână o investiție într-o fabrică de baterii V4Drive pe fondul costurilor în creștere, fără să menționeze însă despre ce fabrică este vorba sau în ce țară.

30 nov. 2022, 21:21
Gigantul Varta amână investiţia de 1 miliard de euro într-o fabrică de baterii în România

Gigantul german Varta a anunțat că va continua construcția noii fabrici pentru baterii V4Drive atunci când sunt asigurate angajamente obligatorii din partea clienților, dar și că se așteaptă ca anul acesta veniturile să fie mai mici cu 10% decât în 2021.

„Varta evaluează constant oportunitățile de extindere a fabricilor noastre existente. În prezent, am oprit toate planurile pentru o eventuală extindere a prezenței noastre în România și nu am mai continuat cu o analiză pentru noi capacități de producție în țară”, au declarat oficiali ai companiei pentru Economica.net.

În luna martie a acestui an, Roxana Mânzatu, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunțat pe pagina de Facebook că s-a întânit cu reprezentanți ai companiei.

„Am primit azi (nr. 3 martie) delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producţie baterii pentru mașini electrice”. Mesajul a fost ulterior șters și nu mai este disponibil spre vizualizare.

Citeşte şi: Economistul Mircea Coşea, despre creşterea pensiilor şi salariilor: „Nu va rezolva situaţia. Există o lipsă de performanţă în economie”

Pertrix V SE, cu sediul social în Ellwangen (Germania), subsidiara pentru e-mobilitate a companiei Varta, a deschis recent în ţara noastră firma V4Drive România SRL. Firma are sediul social în Otopeni şi are ca obiect principal de activitate fabricarea subansamblurilor electronice.

Varta este prezentă în România cu o unitate de producție la Brașov. Varta Microbattery a primit în 2019 un ajutor de stat de 25,3 milioane de euro pentru extinderea capacității de producție. În 2021, firma a înregistrat afaceri de 466 milioane de lei, în creștere cu aproape 15% față de rezultatul din 2021.

Citeşte şi: Românii pot cere granturi de aproape 700 de euro pe an. Aproape nimeni nu le revendică