Gigi Becali a fost amendat cu 10.000 de lei

Gigi Becali a fost sancţionat cu penalitate financiară de 10.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF

19 aug. 2021, 13:05
Gigi Becali a fost amendat cu 10.000 de lei

Finanţatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal cu avertisment şi o penalitate financiară în valoare de 10.000 de lei pentru declaraţii jignitoare, calomnioase care afectează imaginea fotbalului.

„Reclamant – FRF, Pârât – Becali George (SC FC FCSB SA) – Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George. În temeiul art. 52.5 cu aplicarea art. 12, 14 Bis şi 15 din RD, pârâtul Becali George se sancţionează cu avertisment şi penalitate sportivă de 10.000 lei”, se arată în soluţia comisiei publicată, joi, pe site-ul oficial al FRF.

Edi Iordănescu, mesaj către suporteri la prima conferinţă în calitate de antrenor al FCSB: „Le ştiu supărările, le ştiu aşteptările, dar îi aştept din nou aproape”
Pentru Gigi Becali, aceasta este a treia sancţiune primită în ultimele două luni. La 15 iulie, finanţatorul clubului de fotbal FCSB a fost sancţionat de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF cu suma totală de 30.000 de lei pentru jigniri la adresa arbitrilor în două dosare deschise de Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA).

Gigi Becali schimbă antrenorul la FCSB: „Da tată, Edi a semnat! Este noul antrenor FCSB!
Edi Iordănescu s-a „blindat” de clauze. Gigi Becali nu are voie să intervină la echipă

Edi Iordănescu va avea un salariu de 15.000 de euro pe lună la FCSB, același pe care l-a avut și la CFR Cluj, grupare cu care a câștigat titlul în sezonul trecut. Durata contractului tehnicianului este de 9 luni, adică până în iunie 2022.

De asemenea, pentru câștigarea campionatului, Edi Iordănescu are o primă de 100.000 de euro. De asemenea, dacă va fi demis cât timp mai are șanse să ia titlul, antrenorul va primi 500.000 de euro.

Edi Iordănescu poate denunța unilateral contactul dacă Gigi Becali va critica antrenorul sau jucătorii în public, dacă va scoate din lot vreun jucător sau dacă va da ordin să joace, ori să nu joace vreun fotbalist. Niciun antrenor din istoria clubului nu a mai beneficiat de un astfel de contract.

Cum arată contractul lui Edi Iordănescu la FCSB

  • salariu: 15.000 de euro pe lună
    primă pentru titlu: 100.000 de euro
    contract până la finalul sezonului 2021/2022
    clauză de 500.000 de euro dacă va fi demis
    posibilitate de rupere unilaterală a contractului